Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Afronding bestemmingsplan Eendragtspolder

De Raad van State heeft in haar zitting op woensdag 10 oktober jl. alle beroepen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Eendragtspolder ongegrond verklaard. De beroepen werden ingediend door verschillende belangengroepen tegen de provincie Zuid-Holland die het bestemmingsplan in navolging van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle op 4 juli 2006 goedkeurde. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

De gedaanteverwisseling van een gedeelte van de Eendragtspolder tot waterberging- en recreatiegebied staat definitief vast. De Eendragtspolder is nu nog een weidse polder met akker- en tuinbouwbedrijven. Tussen 2007 en 2010 verandert het landbouwgebied langzamerhand in de grootste waterberging van Zuid-Holland en een groot recreatiegebied met een internationale roeibaan. Een uniek project.

Afronding bestemmingsplanprocedure nabij

Met de uitspraak van de Raad van State is de afronding van de bestemmingsplanprocedure nabij. Op enkele details is de afgelopen periode nog gewerkt aan een "reparatie" van het bestemmingsplan. Deze is op 18 september 2007 vastgesteld door de raad van Zevenhuizen-Moerkapelle. Vanaf 18 oktober tot en met 28 november 2007 ligt dit reparatiebesluit van het bestemmingsplan Eendragtspolder nog ter inzage bij de gemeente.

Grondverwerving

Een deel van de gronden in het plangebied is nog niet verworven. Met de eigenaren worden nog steeds gesprekken gevoerd om in minnelijk overleg tot verwerving te komen. Een onherroepelijk bestemmingsplan maakt het mogelijk om de onteigeningsprocedure voort te zetten als er in minnelijk overleg geen afspraken kunnen worden gemaakt.

Samenwerkingspartners

De herinrichting van de Eendragtspolder is een samenwerkingsproject van provincie Zuid-Holland, gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en recreatieschap Rottemeren. De roeibaan wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam en de uitvoering is in handen van G.Z-H (Groenservice Zuid-Holland).

Meer informatie

Informatie over de nieuwe Eendragtspolder is te vinden op www.eendragtspolder.nl. Via een digitale nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gehouden.