Gemeente Grootegast


Muziekonderwijs gemeente Grootegast vanaf 1 januari 2008

Het muziekonderwijs in de gemeente Grootegast wordt op dit moment verzorgd door de Muziekschool Westerkwartier. De gemeenten in het Westerkwartier hebben besloten de muziekschool op te heffen en vanaf 1 januari 2008 het muziekonderwijs via een andere organisatievorm aan te bieden. Met dit bericht geven wij aan wat de gemeenteraad van Grootegast hierover heeft besloten en hoe het muziekonderwijs voor Grootegast wordt geregeld.

Door te kiezen voor een andere organisatievorm wil de raad bereiken dat met het beschikbare geld voor muziekonderwijs meer muzieklessen geboden kunnen worden. Op 11 september 2007 heeft de raad daarom het volgende besloten:
1) De door de opheffing van de Muziekschool Westerkwartier vrijvallende middelen blijven, onder aftrek van de liquidatiekosten, beschikbaar voor het muziekonderwijs; 2) De middelen worden besteed aan muziekonderwijs voor verenigingen, algemene muzikale vorming in het basisonderwijs en individueel instrumentaal muziekonderwijs aan de hand van voorstellen of alternatieven van een ingestelde werkgroep; 3) De definitieve verdeling van de middelen over de onderdelen wordt later vastgesteld door het college van b&w, na het bekend worden van de (voorlopige) liquidatiekosten en nadat de gemeenteraad hierover gehoord is. De subsidie voor muziekonderwijs blijft dus bestaan. Dit geldt ook voor de verschillende vormen waarin het onderwijs wordt gegeven. Zowel individuele lessen als lessen voor verenigingen zullen ook na 1 januari 2008 worden aangeboden, bijvoorkeur door dezelfde docenten. Ook wil de raad het basisonderwijs te betrekken bij de algemene muzikale vorming.

Hoe het er precies uit gaat zien na 1 januari a.s. is nog niet helemaal duidelijk. De muziekverenigingen zijn op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van een voorstel voor een nieuwe organisatie voor muziekonderwijs in de gemeente Grootegast. Wij zullen u daar de komende maanden over blijven informeren.