Gemeente Rotterdam

Op maandag 15 oktober is een boomwortelploeg van Gemeentewerken aan de slag gegaan op de Nieuwe Binnenweg in het Nieuwe Westen. De ploeg pakt de beschadigde bestrating rond bomen aan, veroorzaakt door boomwortels. Wethouders Bolius hielp hen een handje.

Boomwortelploegen
Gemeentewerken zet dit jaar extra in op het herstellen van de door boomwortels beschadigde bestrating rond bomen. Er zijn hiervoor speciaal twee boomwortelploegen in het leven geroepen die alle deelgemeenten langsgaan. Zo wordt deze maand deelgemeente Delfshaven onder handen genomen. De boomwortelploegen zorgen voor een snelle resultaatgerichte aanpak. Beschadigde bestrating rond een boom wordt eruit gehaald. Een boomwortel wordt nooit zomaar afgehakt, want de boom kan door vochtgebrek sterven. Is de wortel dikker dan drie centimeter, dan komt er een boomspecialist aan te pas.

Resultaat op Straat
De diensten Gemeentewerken, Roteb en Stadstoezicht zetten zich in 2007
- bovenop het normale werk op straat - extra in voor onderhoud, schoonmaak, toezicht en handhaving. De extra inzet is nodig omdat deze bijdraagt aan het gevoel van veiligheid. Ook de boomwortelploegen dragen hun steentje hieraan bij. Sinds 2002 trekt de gemeente Rotterdam extra geld uit voor het opknappen van stadswijken.

Bron: Gemeentewerken, 15-10-2007