Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 15 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-10-2007 o Met: brandstichting, geweld op voetbalveld en huiselijk geweld.

Huiselijk geweld

Oostzaan, zondag 15 oktober 2007.

De politie heeft een 35-jarige inwoner van Oostzaan en zijn 32-jarige vriendin aangehouden na een melding van huiselijk geweld. Agenten zagen de vrouw via een regenpijp de woning verlaten. Zij verklaarde dat zij door haar vriend was mishandeld en tegen haar wil in de woning werd vastgehouden. In de woning troffen de agenten veel vernielde en door elkaar gegooide huisraad aan. Volgens de man zou de vrouw de vernielingen aan zijn spullen hebben gepleegd toen hij haar probeerde tegen te houden omdat zij met drank op wilde gaan rijden. De man werd aangehouden als verdachte van mishandeling en de vrouw wegens vernieling. Beiden werden ingesloten.

Drugs en gestolen auto

De politie heeft een 30-jarige man uit Duitsland aangehouden omdat hij in een van diefstal afkomstige auto lag te slapen en er verdovende middelen werden aangetroffen. Agenten controleerden de auto omdat deze stilstond op de vluchtstrook van de Rijksweg A7. Op de achterbank lag iemand te slapen die vervolgens met veel moeite wakker gemaakt werd. Er bleek sprake van vermoedelijk heroïnegebruik en de auto was in Duitsland gestolen. De verdachte werd na onderzoek door een arts ingesloten. De auto en een gebruikerssetje met verdovende middelen werden in beslag genomen.

Brandstichting

Purmerend, maandag 15 oktober 2007, 03:37 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar en is op zoek naar getuigen van een vermoedelijke brandstichting op de Touwslagerstraat. Een schuur, die tegen de woning aangebouwd was, stond in brand. Bewoners probeerden tevergeefs de brand te blussen. Een gasfles in de schuur ontplofte en een steekvlam zette vervolgens de dakkapel van de woning in brand. Een buurvrouw was gewekt door een brandlucht en wist de buren wakker te krijgen. De bewoners brachten hun drie kinderen van zes, vier en bijna twee jaar oud, in veiligheid. De politie heeft uit voorzorg een viertal woningen in de nabijheid ontruimd. De bewoners werden bij één van de buren opgevangen. Kort voor de brand werden door een getuige stemmen gehoord van jongeren. De brand is vermoedelijk begonnen in een container met papier die tegen de schuur aan stond. Ook op de Geersstraat werd een brandende container aangetroffen. De woning raakte door de brand zwaar beschadigd en de schuur is geheel verdwenen. De containers zijn door de politie meegenomen om te worden onderzocht op sporen. Getuigen die iets gezien hebben van de brandstichting of in de omgeving rond half vier in de nacht een groep jeugd hebben gezien worden verzocht te bellen met de recherche Purmerend via 0900-8844.

Fietsers gewond

Wormer en Wormerveer, zondag 14 oktober.

Een 45-jarige man uit Krommenie en een 61-jarige man uit Wormer zijn gewond geraakt na een val van de fiets. De Krommenieër viel op de Marktstraat in Wormerveer en brak daarbij zijn sleutelbeen. de ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. De man uit Wormer viel op de Engewormer bij de Bartelssluis van zijn fiets. Hij werd met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Geweld op voetbalveld

Ilpendam, zondag 14 oktober 2007, 11:37 uur.

De politie heeft op een voetbalveld aan de Zonneweg een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachte van mishandeling. Een 38-jarige Ilpendamse voetballer kreeg een vrije trap. Toen de man uit Hoorn de bal vervolgens niet wilde afgeven ontstond een handgemeen waarbij de Ilpendammer zou zijn getrapt. Voor het schoppen werd een rode kaart gegeven. Hierna zou de schopper zijn tegenstander nog een kopstoot hebben gegeven waardoor diens neus beschadigd raakte. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Drankrijders (1)

Zaandam/Wijdewormer, 13/14 oktober

Afgelopen weekeinde heeft de politie drie drankrijders van de weg gehaald. Een 56-jarige alcomobiliste uit Zaandam moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw werd op de Vrieschgroenstraat aangehouden en had een alcoholgehalte van 1,7. Een 25-jarige bromfietser uit Zaandam had nog iets meer gedronken, hij had een alcoholgehalte van 1,76. De Zaandammer reed bovendien zonder rijbewijs. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Zuiderweg in Wijdewormer aangehouden. De bromfietser kreeg een rijverbod van elf uren en een boete voor het niet hebben van een rijbewijs. De derde drankrijder, een 38-jarige man uit Hoorn, werd zaterdagavond rond half negen op de Prins Bernhardweg aangehouden.

Drankrijders (2)

Broek in Waterland/Purmerend, 13/14 oktober

Op de N244 in Purmerend en op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland werden afgelopen weekeinde twee drankrijders aangehouden. Een 58-jarige Edammer en een 38-jarige man uit Den Haag hadden anderhalf keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. De bestuurder uit Den Haag kon zaterdagochtend worden opgespoord nadat de politie een melding van een drankrijder op de N247 had gekregen. Ook de Edammer trok de aandacht door zijn rijgedrag. Agenten zagen de man in de nacht van zaterdag op zondag slingerend over de N244 rijden. Beide drankrijders kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Welles nietes

Krommenie, zaterdag 13 oktober 2007, 11:30 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident dat plaatsvond op de kruising van de Badhuislaan met de Zuiderhoofdstraat. Een 64-jarige Krommenieër stond voor de kruising te wachten in zijn personenauto. Hij werd naar zijn zeggen links ingehaald door een busje waarvan de bestuurder te vroeg instuurde waardoor het spatbord van de Krommenieër zou zijn geraakt. Via het kenteken op het busje werd de 30-jarige in Venhuizen woonachtige eigenaar achterhaald. Deze man gaf toe de bestuurder van het busje te zijn geweest doch ontkende een aanrijding te hebben veroorzaakt. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding contact op te nemen via 0900-8844.

Auto tegen verkeerlicht

Purmerend, maandag 15 oktober 2007, 12:43 uur.

Een 43-jarige man uit Landsmeer is gewond geraakt toen hij met een personenauto tegen een verkeerslicht reed. De man kwam over de Jaagweg (N235) in de richting van de Verzetslaan. Ter hoogte van het Linnaeuspad reed hij door onbekende oorzaak tegen een verkeerslicht op de kruising. De man moest door de brandweer in samenwerking met het per helikopter ingevlogen traumateam uit het voertuig worden geknipt. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte vermoedelijk total loss en het verkeerslicht stond scheef.

Laatst gewijzigd 15-10-2007 16:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |