Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Over de Berberse vertelkunst

15 oktober 2007

Onlangs is het boek 'De l'art de la narration tamazight/berbère' (Over de Berberse vertelkunst) van dr. Daniela Merolla verschenen. Het boek geeft voor het eerst een overzicht van twee eeuwen mondelinge en geschreven Berberse literatuur. Merolla behandelt de vele vooroordelen over de Berberse literatuur en geeft een overzicht van de recente literaire ontwikkelingen in Marokko en Nederland.

De Berbers hebben een rijke literatuur waar al meer dan twee honderd jaar over wordt geschreven. Het bijzondere aan de Berberse literatuur is dat deze zowel een mondelinge als geschreven traditie kent die beide een grote rol hebben gespeeld in de identiteitsvorming van de Berberse (Amazigh) bevolking in Nederland en Noord-Afrika.

'Over de Berberse vertelkunst' hoopt bij te dragen tot een beter begrip van de Berberse literatuur uit zowel Noord-Afrika als Nederland.

De l'art de la narration tamazight (berbère). 200 cents ans d'études : état des lieux et perspectives, Éditions Peeters, Paris, Louvain, 2006. ISBN: 9789042917675, prijs: EUR35.

..............................

Noot voor de pers,