Politie Gelderland-Zuid

Controle vreemdelingen

Wijchen, 15-10-2007 o Maandagmorgen hield de politie in samenwerking met Arbeidsinspectie en de Voedsel en Waren Autoriteit een controle bij een bedrijf in Wijchen.

Alle medewerkers van het bedrijf konden hun werkzaamheden zoveel mogelijk voortzetten terwijl politie en arbeidsinspectie de gegevens van de werknemers controleerden. De politie plande deze controle naar aanleiding van een aantal binnengekomen meldingen over mogelijk het te werk stellen van illegale vreemdelingen. De politie en Arbeidsinspectie wilde door middel van deze controle de illegale tewerkstelling terugdringen, evenals het illegaal verblijven in Nederland, het nakomen van de identificatieplicht controleren en alle vereiste vergunningen controleren.

Rond de zestig medewerkers zijn gecontroleerd en alle identiteitsbewijzen bleken in orde. Bij één persoon stond nog een vonnis open dat dezelfde dag nog is voldaan. Daarnaast heeft het bedrijf van de Arbeidsinspectie een boete gekregen omdat gegevens van één medewerker ontbraken in de boekhouding. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit heeft niets verontrustends kunnen vinden.

Het Wijchense bedrijf bleek alle overige administratie, vergunningen en tewerkstellingen goed op orde te hebben. (13)