Persvoorlichting van Politie Hollands Midden is dinsdag 16 (vanaf 12.45 uur) en woensdag 17 oktober (gehele dag) afwezig. In de middag worden er géén persberichten verstuurd. De piketfunctionaris is voor dringende gevallen volgens de piketregeling bereikbaar.

Politie Hollands Midden Politie vordert vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk werd maandag 15 oktober rond 02.00 uur op de Abraham van Royenstraat een 47 jarige automobilist uit Lisse gecontroleerd en aangehouden. Zijn ademanalyse gaf uiteindelijk een uitslag van 875 ug/l.

In Leiderdorp werd zondag 14 oktober rond 01.45 uur een 28 jarige man uit Wittir aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Tot drie keer toe faalde een ademanalyse bij de man. Hij krijgt dan ook een proces-verbaal voor deze weigering.

In Nieuwkoop werd op zaterdag 13 oktober rond 05.45 uur op de Achterweg een 19 jarige beginnend bestuurder gecontroleerd en aangehouden. Hij kwam tot 530 ug/l.

In Kouderkerk aan den Rijn reed zondag 14 oktober rond 22.55 uur op de Hondsdijk een 55 jarige man uit Alphen aan den Rijn met zijn auto tegen een verkeerspaal. Mogelijk dat onder invloed rijden daarvan de oorzaak was. Hij werd in ieder geval aangehouden en onderging een ademanalyse. Die uitslag was 715 ug/l.

In Gouda werd zondag 14 oktober rond 05.25 uur op de Dreef een 40 jarige automobilist uit Gouda aangehouden. Zijn ademanalyse gaf uiteindelijk een uitslag van 770 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog 24 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Hillegom, Lisse, Katwijk (2x), Leiden (3x), Voorschoten, Leimuiden, Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Waddinxveen (4x), Gouda (4x), Nieuwerkerk aan den IJssel (2x), Lekkerkerk (2x) en Bergambacht.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Katwijk Verdachten van vernieling of auto-inbraak aangehouden

De politie heeft zaterdag 13 oktober rond 23.25 uur drie mannen aangehouden die op de Rozenhof een ruit van een geparkeerde auto hadden vernield en in de auto hadden gezeten. Of ze iets uit de auto wilden stelen is onduidelijk gebleven. Aan de hand van het signalement van een getuige wist de politie de drie, een 35 jarige man uit Rijswijk en twee mannen uit Katwijk van 35 en 36 jaar te achterhalen en aan te houden. Ze waren onder invloed van drank. Na hun verhoor zijn ze in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding na dreigementen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober een bewoner van de Lodewijk Deijsselstraat aangehouden op verdenking van het bedreigen van een vrouw. De twee zijn bekenden van elkaar en leefden al geruime tijd in onmin. De vrouw deed aangifte waarop de politie de man in zijn woning wilde aanhouden. Hij had echter zijn deur gebarricadeerd en bedreigde de agenten o.a. met steekwapens. De politie heeft zich teruggetrokken en heeft een arrestatieteam en een onderhandelaar verzocht ter plaatse te komen. Een aantal omwonenden moesten voor de zekerheid hun huizen verlaten.

Voordat tussenkomst van de onderhandelaar of inzet van het arrestatieteam aan de orde kwam is de man uit eigen beweging de woning uit gekomen en is hij aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld durende het onderzoek.

Leiden Getuigen van beroving gezocht

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving van donderdag 4 oktober jl. De beroving vond plaats op de Haarlemmerstraat. Een 19 jarige fietser uit Leiden reed tussen 02.00 en 03.00 uur over de Haarlemmerstraat toen hij een groep jongeren, jongens en meisjes, passeerde. Ter hoogte van de Livera draaide één van de jongens zich om en sprong naar de fietser toe. Deze probeerde weg te komen echter de andere greep hem bij de keel. De fietser kwam ten val en werd door de jongen tegen de grond gehouden. De jongen pakte hierna de MP3 speler van de fietser af en ging er vandoor. Vermoedelijk werd de fiets door een andere uit de groep weggenomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Gouda Verdachten van inbraak in auto aangehouden

De politie heeft zondag 14 oktober rond 03.35 uur een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden als verdacht van inbraak in een auto. Die auto van een vrouw uit Gouda stond aan de Dunantsingel. Surveillerende agenten zagen hem daar en hij zag de agenten. Daarop zette hij het op een lopen. Agenten wisten hem uiteindelijk wel in de kraag te vatten. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In dit onderzoek zijn vandaag ook een 16 jarige jongen uit Haastrecht en een 20 jarige jongen uit Gouda aangehouden. In hoeverre zij bij deze inbraak of mogelijk andere inbraken zijn betrokken wordt nog onderzocht.

Gouda Getuigen van mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op zondag 7 oktober jl. Een 52 jarige Gouwenaar reed tussen 18.25 en 18.45 uur met zijn auto over de Noothoven van Goorstraat toen ter hoogte van de 4de kade een man en een kind op fietsen hem tegemoet reden. In het passeren klapte de autospiegel. Omdat de fietser stopte, bleef ook de Gouwenaar staan. De Gouwenaar stapte uit en zag dat de fietser hard kwam aangereden. De fietser gooide zijn fiets neer en sloeg en schopte de Gouwenaar meerdere keren. De Gouwenaar is weggerend maar werd gevolgd door de man. Pas toen de fietser wegreed is de Gouwenaar naar zijn auto teruggekeerd. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Met name is zij op zoek naar een man die daar vlakbij met zijn hond liep. De fietser, een blanke man van ongeveer 30 á 35 jaar, en een breed postuur droeg een wit trainingsjack/vest. Getuigen kunnen zich melden via 0900 -8844.

Krimpen aan de Lek Zwaar transport

De politie heeft donderdag 11 oktober in de vroege ochtend een 36 jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie bekeurd voor het overschrijden van het totaalgewicht tijdens de transport. Agenten zagen de trekker met dieplader met daarop een heitoestel rijden over de C.G. Roosweg. De bestuurder werd staande gehouden voor een controle. De combinatie van 32 meter werd gewogen. Het resultaat was ruim 92.000 kg. Tevens stak de lading ruim vijf meter achter de achterste as uit.

Nieuwerkerk aan den IJssel/ 800 weggebruikers gecontroleerd

Zevenhuizen

Het politieteam van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft in samenwerking met het RVHT (Regionaal Handhavingsteam) en Veilig Verkeer Nederland een uitgebreide alcoholcontrole gehouden. De controle vond op vrijdag 12 oktober plaats op de Schielandweg en de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk en op de Zuidplasweg in Zevenhuizen.

Tussen 16.00 uur en 22.00uur werden er ongeveer 800 weggebruikers gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal zijn er 6 mensen aangehouden.

Een beginnend bestuurder werd aangehouden, hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 150 ug/l. Dit is boven de toegestane limiet voor beginnend bestuurders die ligt namelijk op 90 ug/l. Een andere automobilist blies 385 ug/l. Als ervaren bestuurder geldt voor hem een limiet van 220 ug/l. Hij bleek in maart van dit jaar ook al aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed en zal dan ook bericht van het CBR krijgen.

Een andere automobilist werd wegens het mogelijk gebruiken van drugs aangehouden. Om te kunnen bepalen of er drugs in het spel was zou er een bloedproef van hem afgenomen worden.

Rond 21.15 hielden agenten een auto staande met daarin twee inzittenden. Van getuigen hoorde de politie dat de twee gewisseld waren van stoel. Daarop werd er een blaastest afgenomen van degene die op de passagiers stoel was gaan zitten. Hij blies een uitslag van 760 ug/l wat betekende dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. De twee overige automobilisten bliezen 275 ug/l en 370 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt

Waddinxveen Snelheidscontrole Zuidelijke Rondweg

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 13 oktober met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Zuidelijke Rondweg. Er werd gecontroleerd tussen 11.00 en 17.00 uur. Drie motorrijders en twee automobilisten reden te hard. Twee motorrijders reden 188 km/uur. De andere motorrijder, een beginnend bestuurder, reed 139 km/uur. Van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Naast deze bekeuringen werden nog drie uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Zondag 14 oktober werd op dezelfde weg wederom een motorrijder betrapt op te hard rijden. Er werd een snelheid van 149 km/uur gemeten. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Zuidelijke Rondweg is de maximum snelheid 80 km/uur.

--- einde berichten ---