Gemeente Twenterand


Installatie rookmelders in Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen en Bruinehaar Twenterand verstrekt rookmelders tijdens de brandpreventieweek

De gemeente Twenterand gaat samen met de woningstichting Vriezenveen-Westerhaar rookmelders installeren in woningen in Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen en Bruinehaar. Met dit 'pilot' project wil de gemeente het gebruik van rookmelders stimuleren en de kans op een snelle signalering van een woningbrand vergroten.

Op vrijdag 12 oktober installeren dhr. Koetje (burgemeester) en dhr. Zuithof (directeur woningstichting Vriezenveen-Westerhaar) de eerste rookmelder bij dhr. A.J. van der Velde, voorzitter van de huurdersvereniging Westerhaar/Vriezenveen. Dit is de start voor de rookmelderactie, waarbij rookmelders worden geïnstalleerd in Westerhaar, De Pollen en Bruinehaar. Medewerkers van de woningstichting, de gemeente Twenterand en de vrijwillige brandweer installeren de rookmelders. Een rookmelder vergroot de veiligheid doordat een vroege detectie van rook het mogelijk maakt om tijdig het huis te ontvluchten of een beginnende brand te blussen. Op 12 en 13 oktober en 19 en 20 oktober worden in de kernen Westerhaar, De Pollen en Bruinehaar rookmelders geïnstalleerd.