Gemeente Heerlen

Opnieuw succesvolle boring Mijnwaterproject

Mijngangen onder Terhoevenderweg bereikt

Vanmorgen is de tweede mijngang onder de Terhoevenderweg bereikt. Na ruim 6 weken boren kwam de mijngang op 420 meter diepte vrij.

In diezelfde boring is twee weken geleden een mijngang op 340 meter diepte bereikt. Een gang die zonder ondersteuning door de aarddruk was ingestort. Met gebruik van de oude mijnmeters wist men deze voormalige mijngang op te sporen.

Oude man
Na succesvolle boringen van vorig jaar en onlangs de boring bij het ABP is dit de vierde geslaagde boring naar de oude mijngangen. Proeven hebben inmiddels aangetoond dat het mijnwater op die diepte zeer geschikt is voor de verwarming van gebouwen.

De boorinstallatie van het ABP is nu verplaatst naar een parkeerplaats van IKEA waar geboord wordt naar de vijfde mijngang op 250 meter diepte. Bij deze werkzaamheden werd vanochtend op 160 meter diepte een zogenaamde "Oude Man", een gemijnde kolenlaag, doorboord.

De boringen maken deel uit van het Mijnwaterproject. Met dit project onderzoekt de gemeente Heerlen of gebouwen verwarmd en gekoeld kunnen worden met behulp van het water uit de voormalige mijnen. .

Voor meer informatie: www. Mijnwaterproject.info



Gemeente Heerlen