Ingezonden persbericht


Lenovo's new thinkers in race voor Olympische fakkeldragers 2008

Amsterdam, 15 oktober 2007 - Computerfabrikant Lenovo heeft 18 finalisten geselecteerd die kans maken op deelname aan de Beijing 2008 Olympische fakkel estafette. De estafette start in Griekenland en eindigt na een reis door 21 landen over de hele wereld in Beijing. In samenwerking met Google, startte Lenovo een fakkeldrager zoektocht programma en zo werden wereldwijd 18 "new thinkers" gevonden. Elke finalist heeft via een video clip van 30 seconden laten zien wat hen een "new thinker" maakt. Er wordt op een innovatieve en fantasierijke manier gedemonstreerd hoe zij aan de Olympische fakkel estafette zouden deelnemen.

De 18 finalisten komen uit 8 verschillende landen: Argentinië, Brazilië, Canada, Duitsland, India, Italië, Japan en de Verenigde Staten. De beroepen van de finalisten variëren van leraren, filmmakers tot voormalige Olympische spelers. De uiteindelijke selectie is nu in handen van het publiek. Bezoekers kunnen via www.Lenovo.com/torch meebeslissen wie één van de drie potentiële genomineerde fakkeldrager wordt. Het stemmen kan tot 24 oktober 2007, 10.00 uur, half november wordt de top drie genomineerden bekend gemaakt.

In maart 2008 vindt het aansteken van de fakkel plaats in Olympia, Griekenland. Na een reis door 21 landen over de hele wereld, bereikt de fakkel op 8 augustus 2008 Beijing. Deze estafette is de langste uit de Olympische historie. De fakkel, genaamd de "Cloud of Promise" is ontworpen door meer dan 30 ontwerpspecialisten van Lenovo. Met dit winnend ontwerp versloeg Lenovo 300 andere wedstrijdkandidaten.