Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Jongens aangehouden voor berovingen

Bussum, 15-10-2007 o Naar aanleiding van een melding op zondag 14 oktober rond 23.00uur van een beroving op de Oud Bussumerweg, waarbij een 16-jarige jongen uit Naarden was bestolen van zijn fiets, portemonnee en mobiele telefoon, werden agenten verzocht uit te kijken naar twee verdachten.

Agenten zagen op de rotonde van de Nieuwstraat/Huizerweg/Landstraat twee jongens op een scooter voorbijkomen die voldeden aan het signalement. De agenten volgden de scooter. Bij de rotonde van het Beatrixplantsoen reden de jongens op een stoeprand, waarna de scooter over de kop sloeg. Ze gingen er vervolgens te voet vandoor en bij het zien van andere agenten sprongen ze in het water van het Mauwtje. Hier werden ze uit het water gehaald en aangehouden.

De jongens, 18 en 21 jaar uit Almere zijn overgebracht naar het bureau. De 18-jarige jongen is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek niets te mankeren. De scooter bleek vlak voor het ongeval te zijn gestolen van een 18-jarige Hilversummer. Hij en een 17-jarige Bussumse werden bij station Bussum-Zuid onder bedreiging van een mes beroofd van de scooter en mobiele telefoons.