Politie Gelderland-Zuid

Zeven aanhoudingen in drugsonderzoek

Groesbeek en Nijmegen, 15-10-2007 o De politie heeft recentelijk zes mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van het verhandelen van harddrug en drugsgebruik. Het gebruik en verhandelen vond plaats in Groesbeek; de aanhoudingen werden verricht in Nijmegen. De verdachten variëren in leeftijd van 23 tot 28 jaar en zijn afkomstig uit beide plaatsen.

Naar aanleiding van klachten over dealen in Groesbeek, startte de politie een onderzoek dat resulteerde in de aanhoudingen van zes personen twee weken geleden. In Groesbeek werden twee verdachten in hun personenauto aangetroffen met 10 wikkels harddrugs. In een Nijmeegse woning trof de politie diezelfde dag vier verdachten aan. Daarbij werd ook 50 gram harddrugs en een kleine hoeveelheid MDMA-poeder in beslag genomen. Vorige week werd nog een aanhoudingen verricht.

De 28-jarige Nijmeegse hoofdverdachte is vorige week dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij verklaarde ongeveer 20 klanten voorzien van drugs te hebben. Deze verdachte zit nog steeds vast.

In het onderzoek hebben rechercheurs met meerdere getuigen gesproken. Ook de komende week worden nog enkele getuigen gehoord door het rechercheteam. (01)