Hockeyteam Qui Vive gaat met Kids United-logo spelen 15 oktober 2007, Uithoorn - Dit seizoen spelen de meisjes 8E1 van hockeyclub Qui Vive uit Uithoorn als enige team in Nederland met het logo van Kids United, de kinderclub van Unicef. Op zaterdag 6 oktober jl. heeft Rick Moorman, voorzitter van Qui Vive, een clubshirt met logo van Kids United overhandigd aan Arlene Anthonio, Unicef-voorzitter van de regio Groot Haarlemmermeer.

Op initiatief van de sponsor van de meisjes 8E1 is besloten om de shirts van Qui Vive te bedrukken met het logo van een goed doel. In overleg met de ouders is gekozen om belangeloos Kids United te steunen. Met dit initiatief, waarbij het team een jaar lang Kids United actief promoot en donateurs werft, zijn de hockeymeiden van Qui Vive het eerste team in Nederland. Naast shirtpromotie hebben de meisjes samen met hun ouders een aantal plannen uitgewerkt die een bijdrage kunnen leveren aan Kids United.

Feest- en actieweekend
Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober jl. werden de nieuwe velden van Qui Vive feestelijk in gebruik genomen. Het hele weekend was het feest en veel leden en teams van andere clubs waren hierbij aanwezig.

Tijdens de feestelijkheden heeft Qui Vive een stand aangeboden aan Kids United waar zij cadeauartikelen en kaarten te koop hebben aangeboden. Daarnaast hebben de vrijwilligers van Unicef samen met de meisjes 8E1 actief donateurs geworven. Op de bar in het clubhuis staat een jaar lang een fooienpot voor Kids United. Maar dit weekend werd de fooienpot door de meisjes ter hand genomen en gebruikt om te collecteren bij alle gasten van Qui Vive. De totale opbrengst uit alle activiteiten dit weekend was maar liefst EUR 956,-. Ook zijn alle meisjes uit het team lid geworden van de Kids United Club.

De website van Kids United