TVM schaatsploeg ingezet bij Leefstijlproject chauffeurs

15/10/2007 18:00



TVM Verzekeringen



TVM schaatsploeg ingezet bij Leefstijlproject chauffeurs

Bij transportbedrijf Ploeger in Harderwijk is vandaag de eerste pilot gestart waarbij TVM verzekeringen expertise uit de topsport gebruikt om vrachtwagenchauffeurs aan een betere leefstijl te helpen.

Deskundigen en sporters van de TVM schaatsploeg zullen hun ervaring gebruiken om bij transportbedrijven de chauffeurs in beweging te krijgen. De grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux hoopt op deze wijze de komende maanden honderden chauffeurs actief in beweging te krijgen via de TVM fitheidtesten. President-directeur mr. Arjan Bos zei in een toelichting dat juist die bundeling van krachten uit de topsport en andere deskundigen als Oude Vrielink Gezondheidsmanagement van groot belang zijn.

'We zijn er trots op dat we daarbij gebruik kunnen maken van de allernieuwste inzichten als het gaat om sport, voeding en beweging. De experts van onze schaatsploeg zullen ook daadwerkelijk aanwezig zijn bij de bedrijven waar we met de chauffeurs aan de slag gaan. Daar waar het mogelijk is in de drukke schema's zullen we ook topschaatsers op dit project gaan inzetten.' In ieder geval zal de speciale Volvo-truck van de TVM Schaatsploeg bij alle pilots aanwezig zijn. De chauffeurs zullen op de locaties gekeurd worden en adviezen krijgen van deskundigen.

Naast deze keuring zullen de medewerkers ook via Internet begeleiding krijgen met de inzet van persoonlijke coaches. Er zal bewust gekozen worden voor een langdurige begeleiding, omdat de inzet is het structureel verbeteren van de leefgewoonten van de deelnemende chauffeurs. De eerste keuringen zullen plaats vinden bij de vier pilotbedrijven:Ploeger Harderwijk, Dohmen te Herkenbosch, Hoekstra te Sneek en DGO te Hoogeveen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.