Ministerie van Algemene Zaken

Minister-president Balkenende ontvangt Franse premier Fillon


Persbericht | 11-10-2007

Minister-president Balkenende ontvangt maandag 15 oktober zijn Franse collega François Fillon.

De Franse premier brengt een werkbezoek aan Nederland ter verdieping van de bilaterale relaties, ter voorbereiding op het Franse EU-voorzitterschap in de tweede helft van 2008 en om kennis te nemen van het innoverend vermogen van de Nederlandse economie.

Tijdens een bezoek aan de Rotterdamse haven laat minister-president Balkenende zijn collega Fillon zien hoe innovatie op maritiem gebied wordt gestimuleerd. Daarbij worden ook mogelijkheden tot samenwerking op dit terrein verkend. Ir. Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat, ir.drs. Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, en prof.dr.ir. Niko Wijnolst, voorzitter van de Stichting Nederland Maritiem Land, schetsen de achtergronden van de huidige en toekomstige maritieme ontwikkelingen.

Aansluitend gaan beide ministers-presidenten tijdens een werklunch in Den Haag in op de bilaterale betrekkingen en op EU-zaken, waaronder het toekomstig Frans EU-voorzitterschap.

Na de lunch brengt de Franse premier in gezelschap van de minister van Sociale Zaken, mr. Piet Hein Donner, een bezoek aan twee reïntegratieprojecten voor jongeren in de Schilderswijk in Den Haag. Loco-burgemeester Sander Dekker legt uit hoe in Den Haag jongeren reïntegreren door lid te worden van een Jongeren Toezicht Team. Dit team begeleidt het gezelschap naar een bouwlocatie waar wethouder Henk Kool van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie een praktijkvoorbeeld laat zien.

Tot slot zal premier Fillon in de residentie van de Franse ambassadeur een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Meer informatie


* Gezamenlijke verklaring van de premier van Frankrijk, François Fillon, en minister-president Jan Peter Balkenende 15-10-2007
Franse premier Fillon en minister-president Balkenende willen de betrekkingen tussen beide landen intensiveren. Daarbij gaat het onder meer om innovatie en en de duurzaamheid van hun economieën.
* Déclaration commune du premier ministre français, François Fillon, et du premier ministre néerlandais, Jan Peter Balkenende 16-10-2007
Le Premier ministre français, François Fillon, et le Premier ministre néerlandais, Jan Peter Balkenende, se félicitent de la coopération politique et économique fructueuse entre la France et les Pays-Bas.


*

Den Haag, 15 oktober 2007: minister-president Balkenende ontvangt premier Fillon op het Binnenhof