Gemeente Dongen


Succesvolle start Kwartiermakersfestival

Het Kwartiermakersfestival is zondag onder een stralende hemel en perfecte omstandigheden van start gegaan. Op het Wilhelminaplein werd met een waar spektakel de aftrap gegeven voor het festival, onder toeziend oog van honderden toeschouwers.

Het Kwartiermakersfestival is bedoeld om begrip te kweken en ontmoeting te bewerkstelligen met mensen met psychische kwetsbaarheden. De komende weken is een grootschalige programma opgezet voor heel Midden-Brabant.

De s Gravenmoerse knoop werd spectaculair onthuld Dongen uit de Kunst Kunst en cultuur spelen een hoofdrol in het festival en mede daarom is de opening dit jaar in Dongen. Heel Dongen staat dit jaar in het teken van de kunst dankzij het kunstjaar Dongen uit de Kunst.

Knoop
Verbondenheid stond centraal tijdens de opening. Burgemeester Dirven verwees daar ook naar in haar toespraak. Bovendien werd een levensgrote replica van de 's Gravenmoerse knoop onthuld waarin het dit thema ook nadrukkelijk werd verbeeld.

Hoofdkwartier
Na de spetterende opening begon een kunstroute door Dongen. Hierbij werd ook het hoofdkwartier aangedaan. Dit is een bijzonder kunstwerk waarin bezoekers de ervaringen van autisten kunnen meebeleven.

Meer info
Voor meer info over het Kwartiermakersfestival dat op vele locaties in Midden-Brabant de komende dagen plaatsvindt. En voor meer info over bijvoorbeeld het hoofdkwartier klik hier.

Laatst gewijzigd: 15-10-2007