Ingezonden persbericht


Microsoft breidt business intelligence uit met Office PerformancePoint Server 2007

Introductie in Nederland op 15 oktober

Schiphol-Rijk, 20 september 2007 - Gisteren is in de Verenigde Staten de Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 gelanceerd. Dit product is een belangrijke uitbreiding op het gebied van Business Intelligence (BI), het geeft bedrijven de mogelijkheid beter te presteren door de bedrijfsactiviteiten met één geïntegreerde oplossing te monitoren, te analyseren en te plannen. Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 helpt niet alleen de beslissers, maar mensen op elk niveau binnen een organisatie betere en meer waardevolle beslissingen te nemen. De behoefte aan deze hulp wordt aangetoond door lokaal onderzoek met www.Factor4index.nl. De introductie van Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 in Nederland vindt op 15 oktober plaats tijdens de Microsoft Business Intelligence Conference (http://www.microsoft.nl/kaplan).

Ons doel is om een complete en geïntegreerde BI-oplossing te leveren met het gebruiksgemak van Microsoft Office. Door monitoring, planning, budgetteren en analyse nu onder te brengen in één product is geïntegreerd prestatiemanagement mogelijk geworden, zegt Hans van der Meer, marketing manager Office business applications van Microsoft Nederland.

Office PerformancePoint Server 2007 heeft de vertrouwde interface van Microsoft Office. De applicatie is gebouwd om te voldoen aan de functionele en prestatie-eisen van grote ondernemingen, maar zal zodanig concurrerend geprijsd worden dat bedrijven van elke omvang Office PerformancePoint Server 2007 breed kunnen inzetten. Het is een zeer flexibele applicatie, waarmee zakelijke gebruikers plannen, werkstromen en regels kunnen bouwen en beheren, terwijl de beveiliging en de informatievoorziening centraal door de automatiseringsafdeling wordt geregeld.

De geïntegreerde Microsoft Business Intelligence-productlijn, die verder bestaat uit SQL Server en het Microsoft Office system, geeft softwarebedrijven en systeemintegrators meer mogelijkheden om BI-oplossingen te bouwen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van een bepaalde klant of branche. Microsoft heeft inmiddels wereldwijd bijna 1000 partners opgeleid voor Office PerformancePoint Server 2007.