Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe toont nieuwe innovatieve technologieën tijdens Adobe MAX 2007

Amsterdam, 5 oktober 2007 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft tijdens Adobe MAX 2007 in Chicago nieuwe innovatieve applicaties en hosted software services gepresenteerd die gebouwd zijn met Adobe Rich Internet Application-technologieën (RIA). Adobe MAX wordt jaarlijks in de Verenigde Staten georganiseerd voor ontwikkelaars en ontwerpers en vindt dit jaar voor het eerst ook plaats in Europa (Barcelona) van 15 tot en met 18 oktober.

Tijdens Adobe MAX zijn nieuwe Adobe® AIR" software-initiatieven van toonaangevende bedrijven bekend gemaakt alsmede de Beta-versie van de Adobe Media Player" die per direct via de Adobe Labs-website te downloaden is. Verder heeft Adobe ook de beschikbaarheid van Adobe Flash® Lite" 3, een partnership met Business Objects, een portal voor ontwikkelaars en designers en een marktplaats voor ontwikkelaars aangekondigd.

Samenvattingen van de aankondigingen vindt u hieronder:

Flash Lite 3
Adobe heeft de beschikbaarheid van Adobe Flash® Lite" 3-software aangekondigd, die nu Adobe Flash Player- video ondersteunt en het mogelijk maakt om dynamische webcontent op mobiele apparaten af te spelen. Flash Lite 3 maakt het voor fabrikanten van mobiele apparaten, operators en contentproviders mogelijk om hun aanbod te onderscheiden doordat zij gebruikers de mogelijkheid bieden om Flash Player-video te bekijken en op Flash-gebaseerde websites te bezoeken als deze geïntegreerd zijn in een mobiele webbrowser. Zowel NTT DoCoMo als Nokia gaan apparaten leveren die Flash Lite 3 ondersteunen. Meer dan 300 miljoen apparaten en handsets ondersteunen op dit moment Flash. Adobe verwacht dat in 2010 meer dan een miljard apparaten beschikbaar zullen zijn die Flash ondersteunen.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200710/100107FlashLite3.html

Business Objects en Adobe vormen technologisch partnerschap Adobe en Business Objects hebben een overeenkomst gesloten en gaan samen een nieuwe technologie ontwikkelen die de productiviteit van mensen die elke dag intensief met informatie omgaan aanzienlijk verbetert. Als onderdeel van de overeenkomst gaan Adobe en Business Objects verschillende initiatieven ondernemen om interoperabiliteit en optimalisatie van producten, technologieadoptie en productdistributie te realiseren.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200710/100107AdobeBusinessObjects.html

Grote TV- en contentbedrijven ondersteunen Adobe Media Player Belangrijke televisiestations en content-providers zoals CBS, PBS, Yahoo! Video, Meredith Corporation, Blip.tv, Fora.tv, Motionbox, MyToons en SimTV werken samen met Adobe bij het distribueren van videocontent via de nieuwe Adobe Media Player. Adobe Media Player is de eerste Adobe AIR"-applicatie. AIR is de cross-platform applicatie-runtime die RIA naar de desktop brengt. Adobe Media Player biedt kijkers de mogelijkheid te genieten van content die wordt aangeboden door televisiestations en webvideo-providers. Gebruikers kunnen hun favoriete programma s zowel online als offline bekijken in een gepersonaliseerde video-omgeving.

De Beta-versie van Adobe Media Player is per direct beschikbaar als gratis download vanaf de Adobe Labs-website www.labs.adobe.com . Adobe Media Player is beschikbaar in het Engels voor zowel Macintosh- als Windows- besturingssystemen. De definitieve versie van Adobe Media Player wordt begin 2008 verwacht.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200710/100107MediaPlayer.html

Toonaangevende bedrijven omarmen Adobe AIR
Topbedrijven uit verschillende sectoren, waaronder AOL, The Nasdaq Stock Market, Inc., Business Objects, eBay, PayPal, Philips Lighting, salesforce.com, Yahoo! en SAP hebben tijdens Adobe MAX nieuwe Adobe AIR-initiatieven gepresenteerd. Deze initiatieven veranderen de manier waarop gebruikers omgaan met informatie en creëren nieuwe manieren om langdurige en effectieve relaties op te bouwen met klanten.

Nieuwe Beta-versies van de Adobe AIR runtime en de Adobe AIR SDK, Adobe Flex Builder 3 en Adobe Flex 3 SDK zijn per direct beschikbaar als gratis download via de Adobe Labs-website.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200710/100107MAXAIRCustomer.html

Nieuwe informatiebronnen beschikbaar voor ontwikkelaars en designers Adobe presenteert twee nieuwe bestemmingen voor ontwikkelaars en designers voor het leveren van rijke en aantrekkelijke ervaringen op het web, de desktop en op mobiele apparaten. De nieuwe Adobe Developer Connection is een gratis portal voor ontwikkelaars en designers om te communiceren met de gemeenschap, ideeën te delen en kennis te nemen van de nieuwste technologieën. Ook introduceert Adobe de Adobe AIR Marketplace. Dit is een website waar ontwikkelaars hun Adobe AIR-applicaties kunnen tonen en promoten. De Adobe Developer Connection is beschikbaar op www.adobe.com/go/adc en de Adobe AIR Marketplace is beschikbaar via www.adobe.com/go/marketplace .

Adobe heeft tijdens Adobe MAX ook een aantal toekomstige hosted services getoond die RIA-ontwikkelaars kunnen inzetten op het gebied van spraak, beeld, samenwerken en het delen van documenten. Tevens heeft Adobe een nieuw project aangekondigd dat ontwikkelaars gaat helpen met het snel en eenvoudig implementeren van real-time communicatie in bestaande webapplicaties: nieuwe collaboration API s die het voor ontwikkelaars makkelijker maken om Adobe Acrobat Connect-componenten in hun eigen RIA s te integreren; Adobe Scene7 open API s die ontwikkelaars helpen rijke media applicaties te bouwen met dynamische beelden; en een nieuwe file sharing-dienst voor mensen die documenten online willen delen, publiceren en organiseren.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/oct2007/MAX_umbrella.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com .

###

® 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Adobe AIR, Flex, and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. This press release contains forward looking statements, including those related to Adobe s future product plans, which involve risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially. For a discussion of these and other risks and uncertainties, individuals should refer to Adobe's SEC filings. Adobe does not undertake an obligation to update forward looking statements

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com