GGD Noord- en Midden-Limburg


Meet, weet en beweeg


9-10-2007

"Meet, Weet en Beweeg" - Leefstijlproject voor leerlingen van het Blariacum College in Venlo

GGD Noord- en Midden-Limburg start op maandag 15 oktober samen met het Blariacum College en de gemeente Venlo met het "Meet, Weet en Beweeg" programma. Het programma laat jongeren van het Voortgezet Onderwijs kennis maken met een gezond voedings- en beweegpatroon. Dit programma is een belangrijk onderdeel van de "Actieve Leefstijl"- week van het Blariacum.

Alle brugklassers van het Blariacumcollege nemen deel aan dit nieuwe leefstijlprogramma. Gedurende een hele week staan de leerlingen stil bij het belang van een gezonde leefstijl en vooral bij de rol die voeding en beweging hierin hebben. Dit gebeurt onder leiding van leerkrachten en medewerkers van de GGD.

Het programma


· Tijdens de MEET-dag wordt de FITKIT-test gedaan. De FITKIT-test bestaat uit een aantal onderdelen die samen een indruk geven van fitheid en gezondheid van de leerling. Naar aanleiding van de resultaten krijgt de leerling een persoonlijk sportadvies.


· Op de WEET-dag staat gezonde voeding centraal. In speciale voedingslessen krijgen de leerlingen uitleg over gezonde voeding. Hiermee leren de leerlingen het belang van een goede balans tussen voeding en beweging.


· De BEWEEG-dag sluit het programma af. De schooldag wordt al vroeg begonnen met een intensieve wandeltocht. Daarna is het genieten van een gezonde lunch. Deze lunch stellen de leerlingen zelf samen onder leiding van een diëtiste.

Door samen aan de slag te gaan met voeding en beweging hopen alle partijen de scholieren van het Blariacum College een fittere én bewustere leefstijl aan te leren!