Ingezonden persbericht


LaCie biedt perfect beveiligde oplossing voor netwerkopslag

Centrale opslag van gegevens en back-ups; toegang op afstand

Amsterdam, 15 oktober 2007 - LaCie introduceert de 2big Network, een apparaat van de nieuwe RAID-generatie, dat professionele opslagruimte biedt tot 2TB*. De 2big Network is de ideale opslag- en back-upoplossing voor kleine kantooromgevingen. Het apparaat heeft een Gigabit Ethernet-interface en twee disks. Gebruikers kunnen deze disks 'spiegelen' om de integriteit van gegevens te garanderen, of combineren voor maximale capaciteit. Met toegang op afstand zijn bestanden via het internet altijd en overal veilig te benaderen.

De 2big Network is voorzien van de nieuwe LaCie Ethernet Agent die voor een eenvoudige configuratie zorgt. Deze agent vereenvoudigt ook de toegang tot gegevens door middel van snelkoppelingen naar gedeelde stations en mappen van gebruikers. Met een intuïtieve, webgebaseerde beheerpagina kunnen bedrijven toegang tot gegevens op groeps- en gebruikersniveau autoriseren. Het opslagapparaat is geschikt voor Windows, Mac en Linux, en is op elk netwerk aan te sluiten. Gebruikers met behoefte aan extra netwerkcapaciteit kunnen twee USB-harddisks aansluiten.

"Kleine bedrijven delen steeds meer gegevens. Voor deze organisaties zijn betrouwbare en gebruikersvriendelijke, netwerkgebaseerde opslagapparaten dan ook steeds belangrijker", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De scherpe prijs van de 2big Network stelt kleinere bedrijven in staat om grote hoeveelheden data op te slaan en back-ups te maken zonder dat gegevens verloren gaan. Via HTTP of FTP kan een werknemer op een andere locatie eenvoudig inloggen en bijvoorbeeld verslagen uploaden of belangrijke presentaties downloaden."

De 2big Network heeft een schakelaar waarmee de gebruiker kan wisselen tussen de SAFE 100-modus (RAID 1) of de BIG-modus. De SAFE 100-modus 'spiegelt' gegevens automatisch tussen de twee 'hot-swappable'-schijven, de BIG-modus combineert de twee stations. In de BIG-modus blijven gegevens beschikbaar en worden deze automatisch hersteld op een reservestatio zonder de computer uit te hoeven schakelen.

De 2big Network is leverbaar met een opslagcapaciteit van 1TB, 1,5TB en 2TB, en is ontworpen door topdesigner Neil Poulton. Het metalen ontwerp zorgt voor een natuurlijke koeling. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een geavanceerde ventilator met temperatuurregeling. Deze ventilator garandeert een langdurige en stille werking. De 2big Network is in een rack te monteren, of horizontaal of verticaal te plaatsten. Het apparaat heeft een knop 'gegevens delen'. De gebruiker sluit een USB-sleutel rechtstreeks aan op de disk, drukt op de blauwe knop vooraan en kopieert zo de informatie naar de 2big Network om deze te delen met anderen.

Beschikbaarheid

De LaCie 2big Network is per direct rechtstreeks verkrijgbaar bij LaCie en via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie voor een verkoopprijs vanaf ¤399,00 inclusief btw. Reservestations kunnen afzonderlijk gekocht worden. Uitgebreide productinformatie is te vinden op www.lacie.nl.

Op de LaCie 2big Network zit drie jaar garantie, net zoals op alle professionele producten van LaCie. De garantie kan uitgebreid worden naar een drie jaar swap-garantie voor slechts ¤ 99,00 inclusief btw.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).