Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 15 oktober 2007

Minister Rouvoet: Betrokkenheid en wederzijdse verantwoording taak voor iedere burger

DORDRECHT Het gezin en de overheid hebben een cruciale rol in de opvoeding van kinderen en jongeren. Dat zei Minister Rouvoet voor Jeugd & Gezin tijdens de opening van de internationale ISAAC-Conferentie Faith, Family and the Future of Addiction Care. De conferentie, georganiseerd door De Hoop, startte op maandag 15 oktober in Dordrecht. ISAAC is de International Substance Abuse and Addiction Coalition en houdt dit jaar haar jubileumconferentie. De conferentie wordt bezocht door 200 deelnemers uit meer dan 40 landen.

Ondersteuning van ouders en kinderen zijn belangrijke speerpunten in de werkwijze van ISAAC en De Hoop. Dit is de reden dat minister Rouvoet werd uitgenodigd om de conferentie te openen. Rouvoet: In mijn hoedanigheid als Minister wil ik het aantal jongeren verminderen dat in moeilijkheden komt en aan de onderkant van de maatschappij belandt. Hierin speelt de burger een belangrijke rol. Betrokkenheid naar elkaar en wederzijdse verantwoording is een taak voor iedere burger.

Gastheer voor de conferentie is Stichting De Hoop, centrum voor christelijke verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht. De Hoop is lid van ISAAC.