Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BPM goeroe Jon Pyke, CSO van Cordys, toegetreden tot Raad van Advies van VisionWaves

Zeist, 15 oktober 2007 -- Jon Pyke, goeroe op het gebied van Business Process Management (BPM), neemt als eerste zitting in de Raad van Advies van VisonWaves. Jon Pyke wordt wereldwijd erkend als pionier op het gebied van BPM. Hij is medeoprichter en voorzitter van de Workflow Management Coalition, een internationale organisatie gericht op het verbeteren en ontwikkelen van workflows en BPM standaardisatie en bekendheid. Daarnaast is hij sinds juli 2007 Chief Strategy Officer (CSO) van Cordys, het nieuwe software bedrijf van Jan Baan.

Pyke heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling. Hij heeft voor diverse software en hardware bedrijven gewerkt als ook voor gebruikersorganisaties. Hij was Chief Technology Officer (CTO) en directeur van Staffware Plc. Pyke spreekt regelmatig op internationale congressen, zoals het recente Transformation & Innovation 2007 congres. Ook heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan op het gebied van bedrijfsautomatisering, BPM en workflow technologie. Het onlangs verschenen boek 'Mastering Your Organization's Processes', dat zakelijke en technische aspecten van BPM beschrijft, is mede door hem geschreven.

Het oprichten van een Raad van Advies is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van VisionWaves. De Raad van Advies zal het bedrijf voorzien van advies op het gebied van strategie, organisatie, markten, technologie en kennismanagement. In de Raad zullen deelnemers zitten uit de verschillende markten en kennisgebieden waarin VisionWaves actief is. De Raad zal bestaan uit klanten van VisionWaves, wetenschappers en experts uit het veld en zal ten minste vier keer per jaar bijeenkomen.

Wij zijn als VisionWaves erg trots dat Jon zijn expertise wil delen met ons. Wij hebben dezelfde visie op Business Process Managment en hoe BPM te koppelen aan strategie executie en de ICT-assets van een organisatie, zegt Hans Kooistra, Managing Director van VisionWaves. We verheugen ons op zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons bedrijf.

VisionWaves biedt een unieke benadering in het omzetten van strategie naar de implementatie van die strategie, zodat de waarde voor stakeholders wordt vergroot, stelt Pyke. Deze benadering sluit naadloos aan op de werkwijze die we bij Cordys hanteren. Ik kijk er dan ook naar uit om op deze manier een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van VisionWaves als bedrijf.

Over VisionWaves
VisionWaves opereert wereldwijd en is dé specialist op het gebied van strategie-implementatie en begeleidt organisaties naar Business Excellence door de onderlinge samenhang te verbeteren tussen strategie, mensen, processen en middelen. VisionWaves realiseert deze visie door strategische doelen te vertalen naar tactisch en operationeel niveau en deze te borgen in het in eigen beheer ontwikkelde Enterprise Management System.

VisionWaves levert een complete combinatie van consultancy, innovatieve software en training. Deze integrale werkwijze, met de titel Strategisch Waardeketenmanagement, zorgt voor complexiteitsreductie en levert aantoonbare waardecreatie op. VisionWaves werkt onder andere voor organisaties als de Belastingdienst, de Nederlandse & Chileense Luchtmacht, Rabobank Tergooiziekenhuizen en Interpolis/Achmea. Meer informatie is te vinden op www.visionwaves.nl.

Voor meer informatie voor de pers:

VisionWaves

Meriam Leijte-Hofman

T: +31 (0)30 698 10 10

E: m.hofman@visionwaves.com

Lubbers & De Jong

Elske van Gent

T: +31 (0)20 421 05 65

E: elske@l-dj.nl