Ingezonden persbericht


Winnaar YPF Nationaal Pianoconcours 2007 op tournee door Japan
- Nederlands pianotalent

Amsterdam, 15 oktober 2007 - De hoofdprijswinnaar van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007, de 19-jarige Thomas Beijer, vertrekt half oktober naar Japan voor een concertreeks langs concertzalen in Tokyo, Kobe en Iwakuni en Osaka. Beijer is in Japan op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Japan, het MIRKK Art Forum en sponsor van deze tournee ING.

De jonge pianist start zijn tournee in Tokyo, waar hij op de Nederlandse ambassade een recital voor genodigden zal verzorgen. Vervolgens reist Thomas naar Osaka, waar hij twee concerten speelt in de concertzaal van het Ootani Memorial Art Museum in Nishinomiya, Kobe. Thomas sluit de tournee af met een concert in Pastoral Hall in Iwakuni. Hij zal tijdens de tournee werken ten gehore brengen van onder andere Beethoven, Brahms en Granados. Deze componisten staan symbool voor de rijkheid en gevarieerdheid van het muzikale erfgoed van de Westerse klassieke muziek.

Begin 2008 gaat Thomas zijn eerste CD opnemen, welke zal worden uitgebracht in meer dan 40 landen. Naast de reeds geplande concerten gaat hij ook optreden met een aantal Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Thomas Beijer - muziektalent en concourswinnaar

Haarlemmer Thomas Beijer begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen en studeert thans bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In januari 2007 is hij uitgeroepen tot 'Jong muziektalent van het jaar'. Enkele maanden later won hij de 3de editie van het prestigieuze YPF Nationaal Pianoconcours in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam. Eerder won hij prijzen op de Interprovinciale en Nationale Concoursen van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Thomas volgde masterclasses bij onder andere Murray Perahia, Jacques Rouvier, Elza Kolodin en Pascal Devoyon. Naast pianist is Thomas Beijer ook componist.

Young Pianist Foundation = topniveau
De Young Pianist Foundation heeft zich ten doel gesteld in Nederland studerend pianotalent te stimuleren en om initiatieven te ontwikkelen die Nederland als opleidingsland op internationaal topniveau brengen. Kijk voor meer informatie op www.ypf.nl.


- einde -