Ingezonden persbericht


GWENDOLYN HERTZBERGER GENIET VAN OPTREDEN OP SPA-FRANCORCHAMPS

FRANCORCHAMPS, 15 OKTOBER 2007 - Gwendolyn Hertzberger kijkt met plezier terug op de voorlaatste ronde om de Northern European Cup Formule Renault 2.0. Op het Grand Prix circuit van Spa-Francorchamps reed de snelle dame van AR Motorsport twee sterke en solide races. Met de elfde plaats in de afsluitende manche op zondagmiddag boekte Hertzberger tegelijkertijd haar beste seizoensresultaat tot nu toe.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES
Vol goede moed begon Gwendolyn Hertzberger aan het zevende raceweekend van dit seizoen op Spa-Francorchamps, haar favoriete circuit. De aangepaste Bus Stop chicane en La Source hairpin vielen direct goed in de smaak. Dat het heuvelachtige 7,004 kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen haar goed ligt, bewees Hertzberger al snel op vrijdag. Op een vochtige baan legde ze in beide vrije trainingen een compleet programma af én liet ze zich regelmatig in de top tien zien.

De kwalificatiesessies op zaterdagmorgen werden verreden onder zonnige omstandigheden. Op nieuwe banden reed Hertzberger zich naar een verdienstelijke vijftiende startplek voor de race op zondagmorgen. In de tweede tijdtraining gooide een rode vlag wat roet in het eten. Een vrijwel zekere dertiende plaats moest Hertzberger inwisselen voor de zestiende tijd.

RACE 01 + 02
Het vroege tijdstip (09:00u) voor de openingsrace op zondagmorgen belette Hertzberger niet om prima uit de startblokken te komen. In de openingsronde schoof de inwoonster uit de Bollenstreek een plaats op ten koste van Ronnie Theiler. Aansluitend belandde Hertzberger in en fel maar fair gevecht met onder andere haar teamgenootje Kelvin Snoeks en de Zweed Philip Forsman. Deze laatste moest ze in de tweede fase van de twaalf ronden tellende race voorbij laten gaan. Hertzberger eindigde de race op de 15e positie.

In de tweede race op zondagmiddag zat Hertzberger nog beter in haar vel. Al bij de start won ze één plek in de krappe La Source hairpin en ook bij het uitkomen van de beruchte bocht Eau Rouge kon ze op het lange rechte stuk van Kemmel twee rijders verschalken. Halverwege de race klampte Kelvin Snoeks weer bij haar aan. Hertzberger verdedigde haar positie met hand en tand maar kno niet voorkomen dat haar teammaat haar voorbij stak. Het verlies bleek echter maar voor korte duur. Snoeks kwam in gevecht met Pierre Selander en terwijl beide heren spreekwoordelijk als twee honden om het been vochten, ging Hertzberger hier als derde mee heen. Ze eindigde de race op een verdiende elfde plaats, haar beste seizoensresultaat tot nu toe!

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Een leuk en productief weekend. Spa-Francorchamps is favoriet #1 bij alle rijders, inclusief mij. Zowel de vorige race in Ochersleben als hier op Spa klopt alles gewoon. De teamspirit is prima en ik word steeds competitiever. Ik kijk al enorm uit naar de laatste races dit seizoen op Hockenheim volgende week. Ik reis er met veel vertrouwen op weer een goed resultaat heen."

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 SPA-FRANCORCHAMPS


01. Paul Meijer (NED), AR Motorsport, 12 ronden, 28:21.453
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 06.368s
03. Adrian Quaife Hobbs (GB), Motorsport Arena, + 17.016s 15. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 49.727s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 SPA-FRANCORCHAMPS


01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 12 ronden, 28:33.907
02. Paul Meijer (NED), AR Motorsport, + 00.976s
03. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, + 05.617s 11. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 43.226s

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, jeroen@insightf1.com)