Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW: VAKBLAD KINDEROPVANG START MET ONLINE VIDEOCOLLEGES

De kinderopvang is bijna dagelijks in het nieuws. Een van de belangrijke issues in het werkveld is de opleiding van de pedagogisch medewerkers (de groepsleiding). Hun mbo-opleiding blijkt niet voldoende aan te sluiten bij de praktijk. Bijna alle kinderopvangorganisaties organiseren daarom zelf hun bijscholing om de kwaliteit hun personeel te verhogen.

Het landelijk vaktijdschrift Kinderopvang wil graag bijdragen aan het vergroten van vakkennis van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Daarom komen wij, samen met de Kinderopvang Academie, met een vernieuwende vorm van bijscholing: de kinderopvangcolleges. Pedagogisch medewerkers kunnen op een zelf gekozen moment inloggen op de website waar ze elke twee weken een nieuw videocollege kunnen bekijken. Professionals in de kinderopvang kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier hun vakkennis vergroten. In een serie van 25 colleges ligt de nadruk op ontwikkelingspsychologie, maar daarnaast komen andere relevante kennisgebieden van de kinderopvang aan de orde. Deze manier van online nascholing is een primeur in de kinderopvang.

De colleges worden gemaakt en gepresenteerd door ontwikkelingspsycholoog/gezinstherapeut Steven Pont van de Kinderopvang Academie. Hij vertelt, houdt interviews, maakt reportages op locatie en verwijst naar websites, boeken, artikelen of andere actuele bronnen. De colleges hebben een laagdrempelige maar zeer professionele opzet. De eerste twee Kinderopvangcolleges worden gratis aangeboden om geĂŻnteresseerden een goed beeld te geven van de inhoud en het niveau van de colleges.

Meer weten: http://www.kinderopvangtotaal.nl/8094/default.aspx


---