Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 15 oktober 2007

ARCADIS: RTKL WINT GROOT PROJECT AMERIKAANSE OVERHEID DEFINITIEF ONTWERP NATIONAL GEOSPATIAL-INTELLIGENCE AGENCY

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat een joint venture bestaande uit dochteronderneming RTKL en KlingStubbins het definitieve ontwerp voor haar rekening zal nemen van het Oostkust hoofdkantoor van de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA). De bouwsom bedraagt circa US$ 1,2 miljard. Opdrachtgever is het U.S. Army Corps of Engineers, district Baltimore.

De National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) levert hoogwaardige geo-informatie ter ondersteuning van Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen. In haar missie beschrijft NGA haar activiteiten als "exploitatie en analyse van beelden en andere ruimtelijke informatie om fysieke situaties of geografisch gebonden activiteiten op aarde te beschrijven, te onderzoeken of grafisch weer te geven."

Het project brengt zes verschillende locaties van NGA samen op één nieuwe campus. Deze krijgt een vloeroppervlak van 230.000 vierkante meter en wordt gerealiseerd op een locatie van 53 hectare nabij Springfield, in de staat Virginia. Verwacht wordt dat het ontwerp begin 2009 gereed zal zijn en dat de bouw in het najaar van 2011 zal worden afgerond.

"We zijn er trots op dat RTKL eerder dit jaar aansluiting bij ARCADIS heeft gezocht. En we zijn natuurlijk blij dat RTKL zulke prestigieuze en omvangrijke opdrachten kan binnenhalen van de Amerikaanse federale overheid," aldus Harrie Noy, Bestuurvoorzitter van ARCADIS. "Dit contract onderstreept de sterke marktpositie van RTKL in Amerika en is een mooie extra op de omzet van deze onderneming in grote projecten met een langere planninghorizon."

Zie voor meer details bijgaand persbericht van RTKL/KlingStubbins.

RTKL is een wereldwijde onderneming actief in architectuur, ingenieurswerk, stedelijke planning en creatieve diensten die sinds juli 2007 deel uitmaakt van ARCADIS. RTKL is gespecialiseerd in het leveren van multidisciplinaire diensten in de gehele ontwikkelingscyclus om plaatsen te creëren die zich onderscheiden en ontwerpen te realiseren die blijvend waarde toevoegen. ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 12.000 mensen en ruim E 1,4 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: 026-3778604; e-mail: j.slooten@arcadis.nl


---- --