Corio


P E R S B E R I C H T

Aankoop van winkelcentrum Tekira in Tekirda, Turkije

Utrecht, 15 oktober 2007

Corio heeft een overeenkomst getekend voor de toekomstige aankoop van een 100%-belang in winkelcentrum Tekira in het centrum van Tekirda (west Turkije). De transactie zal plaatsvinden tegen een vooraf vastgesteld netto aanvangsrendement in lijn met Corio's eerdere aankopen in Turkije. De ontwikkeling van winkelcentrum Tekira met een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van circa 30.000 m² is onlangs gestart en zal naar verwachting medio 2009 worden opgeleverd.

De stad Tekirda is gelegen in de Marmara regio in het westen van Turkije, ongeveer 150 kilometer ten westen van Istanbul, aan de Europese kant van Turkije. De Marmara regio is de meest welvarende regio van Turkije. Het inkomen per hoofd van de bevolking in Tekirda ligt ruim boven het Turkse gemiddelde. Door de voortgaande verstedelijking in Turkije groeit Tekirda's bevolking van circa 625.000 inwoners gestaag. Winkelcentrum Tekira is gelegen in het stadscentrum van Tekirda en zal een primair verzorgingsgebied van 225.000 inwoners hebben.

Tekira wordt het eerste winkelcentrum in Tekirda. Het project met een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van 30.000 m² en 1.200 parkeerplaatsen, ligt op een uitstekende locatie aan de belangrijkste hoofdwinkelstraat in het stadscentrum. Op de begane grond zal een hypermarkt van circa 7.000 m² als trekker fungeren en op de vierde verdieping is een bioscoop gepland. Als gevolg van de unieke locatie in het stadscentrum, de uitstekende bereikbaarheid en het nieuwe concept zal Tekira dominant in haar verzorgingsgebied zijn.

De ontwikkelaars en verkopers van het winkelcentrum zijn de Erolu Group en de familie Ozdoyuran. De Erolu Group, met het hoofdkantoor in Istanbul, is een multinational die actief is in de productie en verkoop van jeans en vrijetijdskleding onder de merknamen Colin's en Loft.

Het winkelcentrum Tekira zal `turn key' en in verhuurde staat worden geacquireerd. De totale investering zal afhankelijk zijn van het verhuurresultaat. Na aankoop zal Corio het winkelcentrum Tekira in-house gaan managen. De huurcontracten in Tekira zullen gebaseerd zijn op de Euro. Totdat de bouwvergunning is ontvangen, zal het project worden toegevoegd aan de variabele pijplijn van Corio.

Dit is een vertaling van het Engelse persbericht; het Engelse persbericht is leidend.