Ingezonden persbericht


Winnaars Knoopjelos Awards 2008 bekend

----------
Op basis van onze nominaties in augustus zijn vandaag de winnaars van de Knoopjelos Awards voor 2008 bekend gemaakt, in de categorieën Beste chef-kok, Beste gastheer en Beste sommelier.

Knoopjelos Awards Beste Chef-kok


1.Jonnie Boer - De Librije (Zwolle)

1.Sergio Herman - Oud Sluis (Sluis)
3.Ronald Tausch - Linnen (Oisterwijk)
4.Margo Reuten - Da Vinci (Maasbracht)
5.Roger Rassin - Cordial (Oss)

Beste chef-kok resulteerde dit jaar in een gedeelde 1e plaats. Op de hoogste trede van het podium vinden we Jonnie Boer van De Librije en Sergio Herman van Oud Sluis. Boer maakte wederom indruk door perfect doorontwikkelde gerechten, verrassende combinaties en perfecte pure smaken. De sublieme en innovatieve combinaties van Sergio Herman waren echter eveneens van een onmiskenbaar hoog niveau, waardoor zijn gezamenlijk de Award toegekend kregen. Voor Herman betekent dit de 5e opeenvolgende eerste plaats bij de Knoopjelos Awards, waarmee hij zijn lustrum volmaakt. Een prestatie van formaat.

----------

Knoopjelos Awards Beste Gastheer


1.Geoffrey Henderikse - Oud Sluis (Sluis)

2.Alwin Houwing - Linnen (Oisterwijk)

3.Roy Pelgrim - Cordial (Oss)

4.Peter Bruins - De Bokkedoorns (Overveen)

5.Thérese Boer - De Librije (Zwolle)

Geoffrey Henderikse van Oud Sluis is wederom gekozen tot beste gastheer van Nederland. 'Het grootste talent onder de maitres in Nederland', zo werd hij al eerder door ons betiteld, maar gezien het constante hoge niveau doet het woord talent hem tegenwoordig eigenlijk tekort. Een diner bij Oud Sluis is een oase van rust en perfectie waar werkelijk alle elementen tot in de puntjes zijn verzorgd. De prettige manier waarmee de zwarte brigade elkaar naadloos aanvult mag ook op het conto van Geoffrey Henderikse worden bijgeschreven. De tweede plaats gaat naar Alwin Houwing van restaurant Linnen, 3e wordt Roy Pelgrim van Cordial in Oss.

----------

Knoopjelos Awards Beste Sommelier


1.Petro Kools - Da Vinci (Maasbracht)

2.Roy Pelgrim - Cordial (Oss)

3.Ronnie Brouwer - De Librije

4.Geoffrey Henderikse - Oud Sluis (Sluis)

5.Edwin Raben - Wolfslaar (Breda)

Petro Kools van restaurant Da Vinci is verkozen tot beste sommelier. Zijn Vinoteca in het schitterend vernieuwde Da Vinci blijft van een superieur niveau. Met veel passie, kennis en liefde voor het vak worden hier enkel topwijnen aan tafel gebracht. Vakmanschap in optima forma, alles onder de filosofie van het echte genieten, en daarom de terechte winnaar dit jaar. Naast zijn podiumplaats in de categorie Beste Gastheer wordt Roy Pelgrim van Cordial 2e in de categorie Beste Sommelier, de derde plaats gaat naar Ronnie Brouwer van De Librije.

----------
NOOT VOOR DE REDACTIE (