ID-Check helpt autodealer verduistering te voorkomen

15/10/2007 09:12



Centraal Beheer Achmea



Apeldoorn - Verzekeraar Centraal Beheer Achmea en automatiseringsbedrijf Oribi introduceren de ID-Check. Dit is een nieuwe preventieoplossing die de Nederlandse autodealers moet helpen fraudeurs en oplichters te ontmaskeren. De ID Check zorgt ervoor dat een identiteitsbewijs gecontroleerd wordt op zowel echtheid; door middel van een paspoortscanner, als op geldigheid; door middel van document nummer controle. Daarnaast bevat het de mogelijkheid om het opgegeven adres te verifiëren en eventueel een kredietwaardigheid toets uit te voeren.

Vervalste en gestolen identiteitsbewijzen
Veel autodealers hebben te kampen met consumenten die een auto na een proefrit niet terugbrengen of ergens beschadigd achterlaten. Dit kan gebeuren doordat de bestuurders veelvuldig gebruik maken van vervalste en zelfs gestolen identiteitsbewijzen. DAVO dealer van Peugeot en Citroen met 15 vestigingen in Nederland herkent het probleem. 'Wij hebben tientallen proefritten per week. Onze medewerkers zijn verplicht vooraf de legitimatie van een klant persoonlijk te checken', zegt Aldo Buikema, Manager Operations. 'Toch blijkt dat deze controle, in combinatie met de huidige elektronische middelen niet toereikend is om vervalsingen te onderscheppen. Wij verwachten met de komst van de ID-Check dat onze proefritprocedure versneld en vereenvoudigd wordt', aldus Buikema.

Top 5
De populaire auto's die na een proefrit niet worden teruggebracht zijn:


1. Volkswagen Golf

2. Audi A3

3. Opel Corsa

4. Peugeot 206

5. BMW 3-serie

Privacy
Het gebruik van de ID-Check(R) voldoet aan de privacywetgeving. De klant die zijn persoonsgegevens laat controleren, wordt vooraf duidelijk geïnformeerd door de autodealer. Dit gebeurt door baliebordjes in het bedrijf, de huurvoorwaarden en door de autoverkoper zelf. Tevens moet de dealer voldoen aan strikte voorwaarden zoals vastgesteld door Experian, de leverancier van de verificatiediensten. Oribi zorgt ervoor dat alle gegevens in de applicatie (versleuteld) worden bewaard. Zo kunnen de persoonsgegevens niet door onbevoegden worden gebruikt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.newsclipper.nl