Ingezonden persbericht


persbericht

DHL verstevigt marktleidende positie in Europa door uitbreiding ochtendleveringen

Sinds 1 oktober een vereenvoudigd Express-productenaanbod

Amersfoort, 15 oktober: DHL Express, Europees marktleider in expresleveringen, komt aan de groeiende vraag naar ochtendleveringen tegemoet en breidt zijn Europese dekking uit. Hiermee zet DHL Express een nieuwe benchmark en bereikt voortaan 80% van de zakenadressen in Europa vóór 12.00 uur, een stijging van 6% sinds eind 2006. Deze ontwikkeling versterkt de marktleidende positie van het bedrijf. DHL Express biedt een ongeëvenaarde dekking in Europa aan, waarmee zowel hoofdsteden als kleinere en middelgrote steden bereikt kunnen worden. In Duitsland kan 100% van de adressen en in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk meer dan 90% van de adressen vóór 12.00 uur beleverd worden. Daarnaast werden in 2007 de diensten in de Scandinavische en Oost-Europese landen aanzienlijk verbeterd.

Naast de uitbreiding van de ochtendleveringen, voert DHL Express Europe een vereenvoudigd productaanbod in dat, naast de service van DHL EXPRESS WORLDWIDE, de services van DHL EXPRESS 9:00 en DHL EXPRESS 12:00 omvat. Dit nieuwe aanbod is ontworpen met het oog op een eenvoudiger gebruik voor de klanten. Met dezelfde late ophaaltijden als voorheen, hebben de klanten naargelang hun verzendbehoeften de keuze uit drie tijdskritieke diensten - met een `geld terug'-garantie voor alle leveringen in Europa.

DHL EXPRESS 9:00, DHL EXPRESS 12:00 en DHL EXPRESS WORLDWIDE worden in 40 Europese landen en gebiedsdelen aangeboden.* Bovendien is DHL EXPRESS 12:00 eveneens naar 26 bestemmingen buiten Europa beschikbaar. "Dit is een nieuwe mijlpaal in de voortdurende verbetering van ons netwerk. Hierdoor zijn we nog beter in staat in te spelen op de behoeften van onze klanten. Eerder dit jaar hebben wij flink geïnvesteerd in onze service voor verzendingen naar de Verenigde Staten. Thans werken wij hard aan onze capaciteit voor ochtendleveringen in Europa om een nieuwe benchmark te vestigen," aldus Jan Engels, Managing Director, Marketing & Sales DHL Express Benelux.

DHL Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands

*Andorra, Oostenrijk, België, Bulgarije, Zwitserland, Cyprus, de Tsjechische republiek, Duitsland, Denemarken, Estland, Spanje, Finland, de Falklandeilanden, de Faeröer, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Guernsey, Gibraltar, Groenland, Griekenland, Hongarije, de Canarische Eilanden, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Letland, Monaco, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenie, Zweden, Slovenië, Slowakije.

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,