Ingezonden persbericht


Avocent lanceert eerste beheerplatform
voor virtuele èn fysieke servers

DSView 3-software verkleint beheercomplexiteit datacenters

Nieuw Vennep, 15 oktober 2007 - Avocent® Corporation (Nasdaq: AVCT), leverancier van beheeroplossingen voor ICT en datacenters, lanceert een grote upgrade van zijn vlaggenschipproduct DSView 3. Avocent DSView 3-software is het eerste beheerplatform dat toegang en beheer van virtuele èn fysieke servers - via hetzelfde scherm - regelt. Dit maakt het beheer van datacenters minder complex en vermindert daardoor de kosten.

"Virtualisatie biedt grote kostenvoordelen voor bedrijven. Met DSView 3 profiteren onze klanten van krachtige virtualisatiemogelijkheden", zegt Dave Perry, vicepresident en algemeen directeur van Avocent. "De mix van virtuele en fysieke servers maakt het werk voor IT-managers en het beheer van datacenters complexer. De verbeterde software van Avocent maakt die complexiteit weer beheersbaar."

Naast een gezamenlijk beheer van fysieke en virtuele servers ondersteunt DSView 3-software ook VMware. Door middel van VirtualCenters biedt VMware op één scherm een overzicht van de volledige virtuele infrastructuur binnen een bedrijf. Alleen DSView 3-software biedt deze mogelijkheid; normaal kunnen IT-managers de verschillende VirtualCenters alleen onafhankelijk van elkaar beheren. Daarnaast is er vanuit DSView 3-software toegang tot verschillende ESX-servers of een combinatie van VirtualCenters en ESX-servers. Hiermee krijgen IT-managers een overzicht van de gehele infrastructuur en zien ze in één oogopslag alle fysieke en virtuele servers op het scherm. Dit vereenvoudigt het beheer en bespaart tijd.

"Een totaalaanpak voor serverbeheer is belangrijk, omdat virtuele omgevingen altijd aan verandering onderhevig zijn. Het kunnen zien en terugvinden van virtuele servers is hiermee even makkelijk als ze aanmaken, verwijderen en verplaatsen van de ene naar de andere hostserver. De eindgebruiker hoeft niet te weten op welke server men zit of waar die server zich bevindt", zegt Lloyd Cohen, directeur Worldwide Market Analysis bij IDC. "Deze Avocent-oplossing vormt een aanvulling op VMware. Wanneer alle virtuele servers op één scherm te zien zijn, is een organisatie sneller geneigd virtuele technologie te omarmen."

Virtualisatie biedt ook voordelen voor complexe IT-beveiligingssystemen. Te denken valt aan het beheer van toegangsrechten en van virtuele servers in meerdere datacenters, het behoud van toegangsrechten wanneer virtuele servers worden verplaatst binnen datacenters, en het beveiligen van virtuele servers tegen uitval van fysieke componenten. Voor al deze activiteiten regelt DSView 3-software de toegangsrechten en verificatie van gebruikers. De software is in staat met één enkele interface events en waarschuwingen te verzamelen van beide typen servers.

"De enorme toename van virtuele servers in bedrijven brengt een belangrijk beheerprobleem met zich mee. Voor de schaalbaarheid van datacenters is de virtualisatietechnologie steeds belangrijker. Een operationele uitdaging die bedrijven eenvoudig kunnen aangaan met DSView 3-software", zegt Chantal Ingerson, productmanager DSView 3-software. "Dit is de oplossing voor IT-fragmentatie. Het voorkomt bovendien inefficiëntie die meestal het gevolg is van onafhankelijk van elkaar beheerde fysieke en virtuele omgevingen."

De nieuwe versie van DSView biedt onder andere de volgende functionaliteit:
* integratie van DSView 3-software en virtuele VMware-infrastructuur;
* synchronisatie van mutaties;

* events en waarschuwingen vanuit de virtuele VMware-infrastructuur;
* verschillende VirtualCenters zichtbaar en toegankelijk vanuit één enkel beeldscherm.

De DSView 3-software-update ondersteunt blade-systemen van IBM, generieke blade-systemen en HP-systeemmodellen. Dit als aanvulling op de HP- en Dell-blade-systemen die DSView 3 al sinds 2006 ondersteunt. Met DSView 3-software kunnen IT-managers blade-systemen via het scherm configureren: direct of via blade-systemen waar virtuele machines op draaien.

DSView 3-software met virtualisatie en blade-ondersteuning is vanaf nu verkrijgbaar. Deze software is beschikbaar in verschillende pakketten, al naar gelang het aantal te beheren servers. Meer informatie op www.avocent.com.

Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software. De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.

Voor meer informatie en testverzoeken:

Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Telefoon: 020 - 363 11 52 / 06 - 109 62 071
E-mail: avocent@progresscommunications.nl www.progresscommunications.nl