Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KRUIDVAT WAARSCHUWT CONSUMENTEN VOOR HOUTEN
SPEELGOEDTREIN

Renswoude, 15 oktober 2007 - Drogisterijketen Kruidvat waarschuwt klanten een houten speelgoedtrein niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Kruidvat heeft geconstateerd dat bij de houten speelgoedtrein kleine onderdelen los kunnen raken die verstikkingsgevaar kunnen opleveren bij kleine kinderen. De trein is verkocht vanaf 7 augustus 2007.

De houten speelgoedtrein bestaat uit diverse houten onderdelen. Sommige onderdelen, waaronder de asjes en oogjes van de gele wagon, kunnen losraken. De losgeraakte onderdelen kunnen gevaar opleveren voor kleine kinderen. Klanten die de houten speelgoedtrein hebben gekocht, worden verzocht het buiten bereik van kinderen te houden en terug te brengen naar de winkel. Het betreft een groene verpakking met de tekst "GOEDERENTREIN". Bij inlevering van de trein wordt het aankoopbedrag vergoed. Voor nadere inlichtingen kunnen klanten contact opnemen met de servicelijn van Kruidvat, telefoonnummer 0318 - 579 888.

Kruidvat stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten en stelt de veiligheid van haar klanten centraal. Kruidvat informeert haar klanten via een advertentie in de dagbladen.