Ingezonden persbericht


RSA benoemt Motiv tot Solution Partner in Nederland voor RSA enVision

Motiv eerste Nederlandse bedrijf met deze status

IJsselstein, Utrecht, 15 oktober 2007 - Beveiligingsspecialist RSA, de beveiligingsdivisie van EMC, heeft ICT-dienstverlener Motiv als eerste Nederlandse bedrijf benoemd tot RSA enVision Solution Partner. Met RSA enVision levert RSA een geavanceerde oplossing voor Security Information & Event Management (SIEM). Motiv heeft deze oplossing inmiddels bij verschillende klanten geïmplementeerd. Mede door de ervaring die Motiv daarbij heeft opgedaan, kon het bedrijf het certificeringsprogramma van RSA snel doorlopen. Met deze certificering onderstreept RSA dat Motiv beschikt over grondige kennis van het RSA enVision-platform en klanten hierdoor optimaal van dienst kan zijn op het gebied van Security Information & Event Management.

Security Information & Event Management (SIEM) richt zich op het geautomatiseerd monitoren en controleren van het beveiligingsbeleid van een organisatie. Met SIEM kan een bedrijf voldoen aan wetgeving en compliancy-regelgeving, waaronder Sarbanes Oxley, HIPAA, Basel II, de code-Tabaksblat of ISO 177799. Met behulp van gespecialiseerde apparatuur worden alle activiteiten op een bedrijfsnetwerk gemonitord en geanalyseerd op basis van vooraf opgestelde beveiligingsregels. Op deze wijze kan een organisatie eventuele inbreuken op de beveiliging snel opsporen en herleiden tot de bron. RSA ontwikkelde met zijn RSA enVision appliance een hoogwaardige en eenvoudig te beheren oplossing voor deze vorm van beveiliging.

"Wij zijn er trots op dat we als eerste Nederlandse bedrijf deze certificering met succes hebben doorlopen", zegt Bastiaan Bakker van Motiv. "Met de RSA enVision appliance hebben we een sterke troef in handen om onze klanten een hoogwaardige SIEM-oplossing te leveren, die zorgt voor een optimale controle op het beveiligingsbeleid."

"Motiv heeft al meer dan eens bewezen een uitstekende partner te zijn voor onze SIEM-oplossingen", zegt Radboud Beumer, Area Vice-President Nordics, Benelux & Eastern Europe van RSA. "Het bedrijf heeft onze enVision appliance met succes geïmplementeerd bij diverse klanten, waaronder SNS Bank en BinckBank. Motiv heeft daarmee laten zien te beschikken over alle technische kennis die nodig is om deze projecten succesvol uit te voeren. Het bedrijf heeft dat met deze certificering nog eens onderstreept. Motiv kan nu als officiële Solution Partner voor onze enVision-productlijn klanten maximaal ondersteunen bij hun beveiligingsbeleid en compliancy-eisen."

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, IronPort, Finjan, RSA - de beveiligingsdivisie van EMC, Infoblox, Bluecoat en Websense.

# # #

Over RSA
RSA, de beveiligingsdivisie van EMC, is een toonaangevende leverancier van beveiligingsoplossingen voor bedrijven. Het bedrijf helpt ondernemingen bij het oplossen van hun meest complexe beveiligingsuitdagingen. De informatiegerichte benadering van RSA zorgt voor de bewaking van de integriteit en vertrouwelijkheid van data gedurende de gehele levenscyclus, ongeacht waar data zich bevindt, wie er toegang toe zoekt en hoe het wordt gebruikt. RSA biedt hoogwaardige oplossingen voor identity assurance en access control, encryptie en sleutelbeheer, compliancy en security information management, en fraudebescherming. Deze oplossingen zorgen voor het vertrouwen van miljoenen gebruikers bij de transacties die ze uitvoeren en de data die daarbij gegenereerd wordt. Meer informatie is beschikbaar op www.rsa.com of www.emc.com

Voor meer informatie
Motiv
Bastiaan Bakker
Tel.: 030 687 7007
E-mail: bastiaan.bakker@motiv.nl

RSA
Jenny Sjostrom
Tel. + 46 8 725 09 11
E-mail: jsjostrom@rsasecurity.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Tel.: 030 656 5070
E-mail: anja@lvtpr.nl