Politie Limburg-Noord

Politie houdt dief aan na wilde achtervolging (extra bericht)
Datum: 15-10-2007
Tijd bericht: 20:26
Plaats: Velden
De politie heeft maandagmiddag omstreeks 16.30 uur een 21-jarige man uit Blerick aangehouden na een wilde achtervolging door het centrum van Velden.

De verdachte man tankte bij een tankstation aan de Linksforterweg in Arcen. Samen met twee andere mannen ging hij er vervolgens zonder te betalen vandoor. De mannen reden daarna naar een oude school aan de Hamert in Wellerlooi. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag dat de mannen de school binnentraden. Hierop waarschuwde hij de politie. De politie ging polshoogte nemen en kwam op de Rijksweg te Velden een auto tegen die voldeed aan het signalement. De politie gaf de bestuurder een stopsignaal, maar dit volgde hij niet op. Er volgde een achtervolging met hoge snelheid door het centrum van Velden. Op de Kloosterstraat werd een man op een fiets bijna aangereden. Hij kon nog net opzij springen. Ook op de kruising Kloosterstraat/Markt ontstond bijna een aanrijding. Hier reden de dieven bijna een vrouw met een klein kind op de fiets aan. Daarnaast probeerde de bestuurder de politieauto enkele malen van de weg te drukken. Uiteindelijk kon de bestuurder, door de hoge snelheid, de auto niet meer onder controle houden. Op een zandpad tussen de Genooierweg en de Vorstweg belandde de auto in een greppel. De politie wist de bestuurder aan te houden. De twee andere verdachten sloegen op de vlucht. Zij wisten te ontkomen, ondanks een zoekactie waarbij de politie een speurhond inzette.

In de auto troffen de agenten een tiental koperen buizen en een onbekende hoeveelheid kilo s lood aan. Deze waren ontvreemd uit het schoolgebouw. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.