Ingezonden persbericht


Son/Emmeloord, 15 oktober 2007

Kevin Abbring bekroont zijn KNAF Talent First-missie met het kampioenschap

Met zijn zesde zege in zeven rally's heeft Kevin Abbring voortijdig het kampioenschap in de Merwede Springs Mitsubishi Colt Cup binnengehaald. In de Nederland Rally reed de KNAF Talent First uitverkorene van 2007 met zijn geroutineerde navigator Harmen Schotalbers andermaal een foutloze wedstrijd. Op zijn ene misser in de ELE-rally na viel er dit jaar op zijn rijden niets aan te merken. Vandaar dat hij zich al in Barneveld, met nog één rally te gaan, tot kampioen kon laten kronen.

Slechts 18 jaar oud is Kevin Abbring, maar aan zijn rijden te zien zou je dat niet zeggen. Het Brabantse talent speelt nog makkelijker met de ruim 170 pk sterke Mitsubishi Colt CZT dan een kind van zes met een Dinky Toy. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is laat hij zijn opvallend oranje compacte bolide als het ware over de wegen dansen. Dwars waar het vele publiek spektakel verwacht, strak als er seconden gewonnen moeten worden. Zijn veelzijdigheid is groot en zijn wagenbeheersing immens. Andermaal blijkt dat de selectiecommissie van de KNAF rallytak een scherpe neus heeft voor nieuw talent, zoals ook vorig jaar al is gebleken toen Hans Weijs Junior de oranjekleuren mocht verdedigen. In de rally rond de Gelderse plaats Barneveld was Kevin Abbring heer en meester, ondanks dat hij zich fysiek niet optimaal voelde. Alsof hij een of ander virus onder de leden had. Het belette hem niet om direct de concurrentie op afstand te zetten. Na de eerste, ruim vier minuten durende klassementsproef keek zijn vader Edwin als tweede snelste al tegen een achterstand van zeven seconden aan. Die voorsprong bouwde hij zelfverzekerd uit, ondanks dat de eveneens jonge Mark Nieuwlaar steeds snellere tijden op de klokken zette. De Twentse rijder mocht zelfs één KP op zijn naam zetten. Verder kwam de als tweede finishende Nieuwlaar er niet aan te pas, laat staan een van de andere vijf deelnemende equipes. "Het liep op rolletjes. We zaten meteen goed in ons ritme en konden vanaf de kop de wedstrijd controleren. En dat ondanks het feit dat ik niet echt fit was. Nog steeds niet trouwens. Maar goed, we hebben lekker en heel constant gereden', meldde de sympathieke Brabantse junior over zijn ervaringen in het korte maar uiterst snelle evenement. Er staat nog één wedstrijd op het programma, de Twenterally, in het eerste weekend van november. Maar daar denkt Kevin Abbring voorlopig nog niet aan. "Ik ga me nu eerst weer honderd procent op school concentreren en ook op mijn gezondheid, want die zijn nu even belangrijker. En wat daarna de toekomst brengt weet ik al helemaal niet. Maar mijn vader en ik zijn al wel druk doende plannen voor volgend jaar te smeden. Dat is uiteraard ook erg afhankelijk van wat de nationale autosportbond ons aan mogelijkheden voor volgend jaar kan bieden.

Uitslag Nederland Rally

1. K. Abbring/Scholtalbers 123 km (10 KP's) in 1 uur 9 min. 54; 2. Nieuwlaar/Kapteijn op 0'25; 3. Westerbeek/Mutsaers op 1'09; 4. E. Abbring/Van der Marel op 1"34' 5. Hof/Lipholt op 1'39; 6. Van der Heijde/Stevens op 10'49

Stand na zeven wedstrijden

1. Kevin Abbring 120 (kampioen) 2. Edwin Abbring 112; 3. Henk Westerbeek 88; 4. Mark Nieuwlaar 83; 5. André Hof 66

(Voor nadere informatie: Kevin Abbring 06-30-449582; Harmen Scholtalbers 06-15014477)


---- --