Auto online verkopen aan autobedrijf


Embargo tot 15-10-2007 08:30

VIANEN (UT), 20071015 -- Dealerdirect heeft recentelijk zijn derde online verkoopsite geopend, internetsites van Dealerdirect maken het voor de consument mogelijk zijn of haar auto rechtstreeks online te verkopen aan aangesloten autobedrijven. Na de introductie eerder dit jaar van ikwilvanmijnautoaf.nl is nu ook Handelsbod.nl officieel geopend voor het publiek.

Autoverkopen tussen particulieren onderling stijgen nog ieder jaar explosief, de eerste 9 maanden van 2007 lieten wederom een flinke stijging zien. Het doel van de internetsites zoals handelsbod.nl is de verkoop van consumenten rechtstreeks aan autobedrijven te stimuleren alsmede de online aankoop van particuliere aanbod door autobedrijven.

Consumenten
Verkoop via marktplaats, e-bay en speurders kan mogelijk verkeerd uitvallen voor de consument door diefstal tijdens een proefritten, onaangekondigd onvriendelijk bezoek aan voordeuren of het overleggen van vals geld bij leveringen. Door rechtstreeks aan goedgekeurde autobedrijven te verkopen kunnen dit soort mistanden worden voorkomen. Steeds meer consumenten maken om bovenstaande redenen bewust de keus hun auto niet te koop aan te bieden op het internet, verkoopsites zoals handelsbod.nl en ikwilvanmijnautoaf.nl kunnen voor deze en vele andere consumenten de oplossing zijn .

Geen inruil
Ook kunnen consumenten steeds vaker niet inruilen, auto leasemaatschappijen wensen in de regel geen inruil. Marktplaatsadvertenties staan ook geen inruil toe en autobedrijven adverteren steeds vaker op basis van geen inruil. Of er vraag is naar online dienstverlening zoals www.ikwilvanmijnautoaf.nl is inmiddels gebleken, door actief zichtbaar te zijn op de diverse zoekmachines en marktplaats heeft deze site sinds zijn introductie begin juni in slechts 4 maanden al ruim 20.000 verzoeken gegenereerd.

Dealerdirect ontwikkeld inkoopapplicaties voor de autobranche.

Voor meer informatie kijk op www.handelsbod.nl of www.ikwilvanmijnautoaf.nl





Dealerdirect