Lancering PrimaSign voor elektronisch akkoord aangiften


Geïntegreerde elektronische ondertekeningsfaciliteit voor fiscale aangiften

HEERHUGOWAARD, 20071015 -- 15 oktober 2007, Heerhugowaard - De fiscale programmatuur Primaccount FiscaalManager van Montana is uitgebreid met de module PrimaSign. Deze module voorziet in de elektronische ondertekening van de fiscale aangiften. PrimaSign biedt fiscaal intermediairs de unieke mogelijkheid om zonder extra handelingen een formeel akkoord van klanten te krijgen voor belastingaangiften. Dit nieuwe product is het resultaat van een samenwerking tussen de Primaccount software van Montana en Portal EA van Pink Web Applications. Met deze geïntegreerde ondertekeningfaciliteit krijgt de fiscaal intermediair de zekerheid van een formeel akkoord en kunnen aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen worden behaald.

Koos Kruijer, directeur van Montana: "Het bijzondere van onze oplossing voor de accordering is dat de werkzaamheden voor de intermediair hetzelfde blijven. In het relatiebestand wordt aangegeven welke cliënten er elektronisch gaan ondertekenen en welke persoon deze accordering uitvoert. De elektronische ondertekening zelf en de bewaking hiervan wordt op de achtergrond volledig geautomatiseerd uitgevoerd".

In het kader van de beroepsaansprakelijkheid biedt PrimaSign de zekerheid van een akkoordverklaring door de cliënt van de door de intermediair opgestelde fiscale aangifte. Gezien de eisen die verzekeraars stellen en de nieuwe regelgeving een must voor de intermediair en handig voor de cliënt. Een doorlopende machtiging kan deze zekerheid niet bieden en via de post om akkoordverklaringen vragen kost teveel arbeidstijd en brengt teveel kosten met zich mee. Doordat tijd en portokosten worden bespaard, kan met PrimaSign een voordeel van ruim EUR 4,50 per fiscale aangifte worden behaald.

De geïntegreerde oplossing PrimaSign maakt het aangifteproces voor de intermediair nog gemakkelijker. Gelijktijdig met de aanmaak van het bericht voor de Belastingdienst, wordt het fiscaal rapport automatisch in de beveiligde portal geplaatst en ter accordering aan de cliënt aangeboden. Zodra de klant akkoord gaat, komt een melding terug in de Primaccount software, waarna de aangifte wordt vrijgegeven voor verzending naar de Belastingdienst.

Gebruikers van PrimaSign kunnen ook direct extra modules activeren op de PrimaSign portal, zoals een online dossier, actueel nieuws op de website en een portal voor de communicatie over personeelsmutaties.

Montana levert al vanaf 1985 fiscale software aan fiscaal intermediairs. Onlangs is deze software nog als beste beoordeeld in de SRA enquête fiscale software 2006.

Op www.primasign.nl is meer informatie en een online video-demo van de geïntegreerde oplossing te vinden.





Ingezonden persbericht