Katalysator van innovaties in het vervoer heet nu Movinnio


UTRECHT, 20071015 -- Movinnio is de nieuwe naam van het voormalige Innovatieplatform Geleid Vervoer (IPR). De nieuwe naam is onlangs gelanceerd tijdens de beurs Holland Innovation in Utrecht, waar Movinnio zich met zes partners presenteerde. Movinnio is de katalysator van innovaties in het weg en railvervoer.

Logo MovinnioDoel van Movinnio is allerlei klaarliggende innovaties daadwerkelijk toegepast te krijgen en zo de voortdurende stagnatie in het verkeer te tackelen. Movinnio richt zich vooral op vervoer van personen en goederen waarbij de huidige sporen en wegen beter benut worden. Denk aan (weg-) treinen, speciale stroken voor bussen en vrachtwagens, waardoor sporen en wegen veel meer verkeer kunnen verwerken. De ervaring is dat er in Nederland geen gebrek aan ideeën en producten is, maar wel aan de capaciteit om op dit vlak door conventies heen te breken die de toepassing van innovaties bemoeilijken.

Matching en netwerk

Movinnio katalyseert nieuwe toepassingen door idee-eigenaren van innovaties aan de juiste partners en contacten te helpen (matching) waardoor hun ideeën en producten gemakkelijker gerealiseerd worden. Ook creëert Movinnio een netwerk waarbinnen mensen die met innoveren bezig zijn elkaar kunnen versterken en inspireren.

Op Holland Innovation was Movinnio present, met zes van haar partners die samen hun innovatieve producten en diensten toonden:

* de Alert Zebra van DD Creative Consultants, een visueel waarschuwingsysteem bij trambaanovergangen of zebra's
* een milieuvriendelijke kunststof dwarsligger (biels) van Alom
* het milieuscherm van Durisol, een geluidscherm dat ook fijnstof absorbeert en NOx afbreekt
* de doelgroepstrook voor openbaar vervoer en vrachtverkeer van INFRAtheker
* de InnovatieScan van Frank van Ormondt Advies en Educatie, om bewust te worden van het innovatievermogen van een organisatie
* de RegioRailer van Movares, een bus die over het spoor kan rijden en toch via de weg de wijken, woonkernen of stadscentra in kan
* de MIEP (Mobility Innovation Elevator Pitch) van Movinnio zelf, een begeleidingstraject van personen en bedrijven voor een snellere succesvolle invoering van hun innovatieve ideeën voor het weg- en spoorverkeer.