Gemeente Zwolle

Fietspaden Schellerdijk en Beekmanpad worden verbreed.

Datum uitgave persbericht: 10/10/2007

De gemeente Zwolle start maandag 15 oktober 2007 met de werkzaamheden voor de verbreding van fietspaden Schellerdijk en Beekmanpad, gelegen op de IJsseldijk in Zwolle-Zuid. De fietspaden zijn erg in trek bij fietsers. Ze maken namelijk onderdeel uit van het Rondje Zwolle en van twee lange afstandfietsroutes. De paden worden ook veelvuldig gebruikt door wandelaars en hardlopers. Dit heeft nogal eens tot problemen en ongelukken geleid. Met de verbreding wil de gemeente meer ruimte voor het fietsverkeer creëren.
Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuw betonnen pad van drie meter breed aangelegd en er worden paaltjes geplaatst om het gebruik door auto's te voorkomen.
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Op 15 oktober 2007 start de eerste fase, de verbreding van het Beekmanpad. De verwachting is dat de werkzaamheden op maandag 5 november 2007 zijn afgerond. Het fietspad is in die periode afgesloten. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De tweede fase, de verbreding van het fietspad Schellerdijk, gebeurt naar verwachting in april 2008. Belangstellenden kunnen de tekening van het project inzien in het wijkservicepunt Zuid aan de Gelijkheid 1.

Voor deze verbreding betaalt de gemeente Zwolle de helft van de kosten. De andere helft betalen het Rijk en de provincie Overijssel. Het werk wordt uitgevoerd in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) waarvoor de gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel begin dit jaar een overeenkomst sloten.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 10-10-2007 tot 09-11-2007