Mojo Concerts

12-10-2007

Podiumbeest Marcus Miller maakt mini-tournee door Nederland

Hij is multi-instrumentalist, producent én labeleigenaar. Als geen ander vindt Marcus Miller de perfecte balans in een afwisseling van funk, jazzrock en r&b. Bij grootmeester Miles Davis deed Miller de nodige ervaring op. Hierdoor kwam hij in contact met andere grootheden als David Sanborn, Luther Vandross, Al Jarreau en Chaka Khan.

Marcus Miller is een bezige bij. Want naast het componeren en maken van muziek heeft de charismatische New Yorker ook een tentoonstelling samengesteld over funkmuziek voor Paul Allen's Experience Music Project in een museum in Seattle. Met zijn album M2 won Miller een een Grammy, op zijn recente album Siver Rain wordt hij ondersteund door o.a. Lalah Hathaway, Macy Gray en Kenny Garrett. Op het podium is Miller een funkbeest dat maar moeilijk te temmen is.

Ma 15 okt: Tivoli (Utrecht) - di 16 okt: 013 (Tilburg) - wo 17 okt: Paradiso (Amsterdam) - do 18 okt: Oosterpoort (Groningen) - vr 19 okt: Boerderij (Rotterdam)

Zap Mama trekt ten strijde in Amsterdam

Van Spearhead's frontman Michael Franti tot überprogrocker David Gilmore (van Pink Floyd) en van Afrobeatdrummer Tony Allen tot funky bassiste Meshell Ndegeocello: de muzikale diversiteit op Zap Mama's nieuwe album Supermoon is tot kunst met een hoofdletter K verheven. Het zesde album van Zap Mama's Marie Daulne beslecht muzikale barrières om uiteindelijk door te dringen tot de essentie van musiceren.

Vertoefde Daulne voor het album Ancestry in Progress prinsheerlijk in New York, voor Supermoon bleef de Belgische stemkunstenares wat dichter bij huis. Veel werd er gewerkt met lokale producers en zelfs de enige echte Arno wist ze te strikken voor een duet. Zonder twijfel is Supermoon het meest persoonlijke album van Zap Mama geworden waarbij Daulne ten strijde trekt tegen de heersende opvlakkigheid om ten einde haar ziel en zaligheid bloot te geven.

Za 17 nov: Paradiso (Amsterdam)

Trippen met Meshell Ndegeocello in Amsterdam

Van Marcus Miller tot Madonna, van Steve Coleman tot Scritti Politti, de lijst van namen met wie Meshell Ndegeocello heeft samengewerkt is indrukwekkend lang. En dat is nog niet alles, want óók als solo-artieste heeft de übercoole bassiste uit New York haar sporen ruimschoots verdiend in de muziekbusiness.

Haar eigenzinnige debuutalbum Plantation Lullabies kan worden beschouwd als een cultklassieker. Rock, jazz, funk of soul, Ndegeocello zal nooit worden betrapt op een herhalingsoefening. Ze heeft patent op het verbreden van haar muzikale kunnen. Haar optredens ontaardden in veel gevallen in één lange muzikale trip waarin een hoofdrol was weggelegd voor haar opmerkelijke basspel. Enjoy this trip!

Ma 26 nov: Paradiso (Amsterdam)