Ingezonden persbericht

Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis klaar voor 2008

Zebra's completeren selectie met Helmink

AMSTERDAM - Team Ton van Bemmelen Sports-OdySis heeft de selectie voor het wielerjaar 2008 klaar. De formatie van ploegleider Ingrid Haringa werd na de Zeeuwse Anne Eversdijk de Zebra's ook Judith Helmink vast. De inwoonster van Veldhoven stapt over van @Work naar de criteriumploeg, die wordt geleid door Amsterdammer Odwin Bink en voormalig nationaal kampioene Sissy van Alebeek.

De 24-jarige Helmink, die gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht studeert, reed één jaar voor de formatie van Therme Skincare en droeg vervolgens twee jaar het shirt van @Work. In 2006 werd haar aanvallende rijstijl in de Holland Ladies Tour beloond met de zege in het eindklassement voor de meest strijdlustigste renster. Ondanks dat de in Maurik geboren Helmink nog nooit als winnaar over de meet ging, zag de ploegleiding voldoende potentie om haar aan de ploeg voor volgend jaar toe te voegen. Met de Brabantse, Anne Eversdijk en de reeds halverwege dit jaar overgekomen Moniek Rotmensen heeft Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis de ploeg voor 2008 definitief rond.

Deze week verlengden namelijk alle andere renners en rensters hun contract bij de succesvolle criteriumploeg die dit seizoen 39 zeges boekten. Regina Bruins plaatste haar handtekening reeds voor het WK in Stuttgart onder een nieuwe verbintenis. Yvonne Baltus, de beide routiniers en voormalige nationale kampioenen op de weg Arenda Grimberg en Van Alebeek en de vier renner Rob Disseldorp, Ton Slippens, Gerhard Klijnhout en Odwin Bink tekenden allen voor één een seizoen bij.

---



Ingezonden persbericht