Dader uit Overtoomse Veld; stadsdeelvoorzitter krijgt hulp van buurtnetwerk

Bilal B komt uit Overtoomse Veld, zegt stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch over de overleden dader die zondagochtend twee agenten neerstak in het politiebureau op het August Allebéplein. Marcouch - en met hem vele buurtgenoten - leeft mee met de gewonde agenten en hun geschokte collega´s en ook met de familie van de dader.

De bewonerskring die zondag Marcouch al te hulp schoot, kwam vandaag naar het stadsdeelkantoor, meteen nadat de naam Bilal B viel. Deze jongerenwerkers, buurtmoeders, buurtvaders, religieuze leiders en andere actieve bewoners trekken de hele dag de buurt om te vertellen wat gebeurd is . Ook de moskee houdt voortdurend bijeenkomsten. Al die tijd zijn bewoners op het stadsdeelkantoor welkom om op verhaal te komen met broodjes, koffie en thee in een kamer die speciaal voor hen is vrijgemaakt. Marcouch, die zondagavond tot half 12 rond het August Allebéplein verbleef, heeft zijn agenda leeg geveegd en is er de hele dag voor de buurt. Hij vraagt de buurtbewoners zich net zo beheerst te gedragen als zij zondag deden.

Bellen kan naar 020-7989111, zij krijgen verbinding met de voorlichters die de actuele informatie hebben. Mailen kan naar B.Hanchaou@slotervaart.amsterdam.nl.