Ingezonden persbericht


Persbericht 4 oktober 2007

Lezing in Nieuw Land: 'Een land in zee' door drs. Wilfried ten Brinke

Lelystad - Elke maand op dinsdagavond worden in Nieuw Land door vooraanstaande sprekers thema's aangesneden op het gebied van geschiedenis, ruimtelijke ordening, natuurbeheer, waterbouw enz. Het publiek krijgt na afloop volop gelegenheid met de sprekers van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Na de succesvolle start in september van deze lezingenreeks, brengt op 16 oktober drs. Wilfried ten Brinke zijn lezing met de titel: 'Een land in zee'.

"Nederlanders weten geen bal meer van hun watergeschiedenis", zei Wilfried ten Brinke. Dus schreef hij verscheidene boeken over Nederlanders en hun eeuwenlange gevecht tegen de zee en de rivieren. Tijdens deze lezing confronteert hij ons - naar aanleiding van zijn boek 'Land in zee'- met een aantal bijzondere en verontrustende feiten over de kwetsbaarheid van Nederland.

De lezing wordt gehouden in de Ontginningszaal van Nieuw Land. Het adres is Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad. Elke lezing vangt aan om 19.30 uur en zal, inclusief een korte pauze, rond 21.30 uur ten einde zijn.

Ook enthousiast geraakt? Kaartjes kosten E7,00 per lezing - inclusief een kopje koffie of thee. Voor E30,00 kunt u ook een zogenaamde 'strippenkaart' kopen. De strippenkaart is niet persoonlijk en kan dus door meerdere personen gebruikt worden.

Leden van het Flevofonds betalen slechts E5,00 per lezing en E25,00 voor de Strippenkaart.

Het aantal plaatsen is beperkt. Voor elke lezing is daarom reservering noodzakelijk, of u nu een los kaartje of een strippenkaart heeft. Plaatsen reserveren kan tot één dag voorafgaand aan elke lezing.

U kunt kaarten reserveren en strippenkaarten kopen bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00. Kijk op bij "programma" op www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl voor het actuele programma.