Gemeente Vlaardingen


Zwaluwen trots op nieuwbouw

15 oktober 2007

Veel waardering mocht de voetbalvereniging Zwaluwen ontvangen bij de opening van de nieuwe accommodatie in de Holy. De Vlaardingse sportsector is een prachtige voetballocatie rijker. Daar was iedereen het wel over eens. De bestuursleden van de Vlaardingse club liepen dan ook trots door het nieuwe gebouw. Een voorbeeld voor deze regio, liet Sjaak van de Kroon van de KNVB weten. Ook wethouder Jan Robberegt stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken, die samen met de ex-voorzitter van Zwaluwen Jan Hoogerwerf, de openingshandeling mocht verrichten.

"De voorbereidingstijd voor uitbreiding van de kleedaccommodatie en renovatie van het bestaande gebouw is heel lang geweest. De eerste concrete plannen binnen de vereniging dateren al van 1999, maar het resultaat mag gezien worden", liet Jan Robberegt weten.

Ook Leo Roobol, samen met Arjan Meerman voorzitter van de club kon terugzien op een geslaagde openingsdag. "Wij hadden er voor gekozen om de gehele vereniging bij deze feestelijke opening te betrekken en daar is gehoor aangegeven", aldus Leo Roobol. "In de ochtend hadden wij voor de jeugdleden een voetbalclinic, die verzorgd werd door de selectie van Zwaluwen. Daaraan deden niet minder dan 180 voetballertjes mee."

Na de officiële opening kwamen de senioren aan de beurt met een mixtoernooi. "Ook daarvoor was veel belangstelling. Ruim tweehonderd leden, mannen en vrouwen, kwamen op het complex in actie." Daarnaast was er in het clubhuis voor de liefhebbers een voetbalgame wedstrijd uitgeschreven. Leo Roobol is ook trots op het feit, dat de accommodatie in de toekomst niet alleen voor voetbal wordt gebruikt. "Het is een multifunctioneel gebouw, dat ten dienste staat voor de wijk en dan moet je denken aan activiteiten van Waterweg Wonen, kinderopvang en activiteiten voor ouderen", aldus een enthousiaste voorzitter.