Provincie Groningen

Catalogi Provincie Groningen sluit aan bij Samenwerkende Catalogi 16 oktober 2007

Sinds kort kunnen bezoekers van het e-loket op deze site niet alleen zoeken in producten en diensten van de provincie, maar ook in die van een aantal Groninger gemeentes. Het vernieuwde e-loket sluit daarmee aan bij het landelijke project Samenwerkende Catalogi dat uitgaat van het "no wrong door" principe. Samenwerkende catalogi is er op gericht om alle productcatalogi van de overheid zo te laten samenwerken, dat gebruikers niet meer voor een dichte deur komen te staan bij de elektronische overheid.

Door de productencatalogus aan te sluiten op de Samenwerkende Catalogi kan de provincie Groningen bezoekers van het e-loket doorverwijzen naar andere overheden wanneer men een product zoekt dat niet door de provincie zelf wordt geleverd. Bijkomend voordeel voor de provincie is dat hun eigen producten en diensten, door deze ook beschikbaar te stellen aan andere aangesloten overheden, beter te vinden zijn.

Met de algemene zoekfunctionaliteit op deze site, kunt u helaas (nog) niet zoeken door de productbeschrijvingen binnen het e-loket.

De komende tijd zullen steeds meer gemeentes en waterschappen aansluiten op de Samenwerkende Catalogi. In de provincie Groningen doen op dit moment onder andere de gemeentes De Marne en Slochteren mee. Een actueel overzicht van deelnemers aan dit project vindt u op de projectsite van Samenwerkende catalogi.