Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Tumult in Emmastraat, twee mannen aangehouden

Lochem, 16-10-2007 * Zondagavond 14 oktober heeft de politie een 51-jarige uit Lochem aangehouden voor openbare dronkenschap en de vernieling van een raam en een hek. Een zoon van de man, een 31-jarige man uit Lochem, is aangehouden voor het belemmeren van de agenten bij hun werk.

De politie werd rond 22.00 uur gebeld dat een man een raam bij zijn buren had ingeslagen en dat hij op de ramen liep te bonken. Bij de komst van de agenten wezen omstanders de verdachte aan, waarna deze werd aangehouden.

Tijdens het overbrengen naar de politieauto bemoeide de zoon zich met de aanhouding en tijdens het overbrengen kwam men ten val. Andere familieleden trachtten de zoon nog te kalmeren, maar dit lukte niet. Ook hij werd door ter assistentie groepen agenten aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De aanleiding voor het gebeurde is nog onduidelijk.

Het gebeuren heeft tot de nodige onrust in de straat geleid en inmiddels heeft de familie van de betrokkenen contact met de gedupeerden opgenomen. De politie gaat er van uit dat hiermee de ergste kou uit de lucht is.