Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 16 oktober

Automobiliste rijdt tegen boom

Enschede

Een 79-jarige automobiliste uit Enschede is op maandag 15 oktober gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding aan Het Leunenberg in Enschede.

Op maandag 15 oktober kreeg de politie omstreeks 09.00 uur een melding van een aanrijding aan Het Leunenberg in Enschede. Een 79-jarige automobiliste uit Enschede reed over Het Leunenberg komende uit de richting van de Broekheurner Ring. Door onbekende oorzaak raakte zij ineens de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. Bij de aanrijding raakte zij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis van Enschede gebracht worden.De politie liet haar auto afslepen. (07-133993)

Aanrijding door kruiwagen op snelweg

Deurningen

Een 46-jarige automobiliste uit Oldenzaal is op maandag 15 oktober gewond geraakt toen zij op de A1 ter hoogte van Deurningen bij een uitwijkmanoeuvre tegen de vangrail reed.

Op maandag 15 oktober reed een 46-jarige automobiliste uit Oldenzaal omstreeks 15.30 uur over de A1 komende uit de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van Deurningen moest zij plotseling naar rechts uitwijken voor een kruiwagen die midden op de rijbaan lag. Bij de uitwijkmanoeuvre reed zij tegen de middengeleider aan en raakte gewond. Achter haar reed een 52-jarige automobiliste uit Bornerbroek. Zij probeerde de 46-jarige automobiliste te ontwijken en reed vervolgens tegen de kruiwagen aan. De 52-jarige bleef ongedeerd. De 46-jarige moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht worden. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kruiwagen is. (07-134314)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Enschede

Aan de Zoutindustieweg in Enschede is op maandag 15 oktober een 43-jarige motorrijder uit Haaksbergen gewond geraakt bij een aanrijding.

Op maandag 15 oktober reed omstreeks 16.00 uur een 43-jarige motorrijder uit Haaksbergen over de Zoutindustrieweg in Enschede komende uit de richting van de Weleweg. Omdat de 43-jarige niet voldoende rechts hield kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende 65-jarige automobilist uit Borne. De motorrijder kwam ten val, raakte gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede worden gebracht. (07-134374)

Auto inbraken

Hengelo

Op maandag 15 oktober kreeg de politie in Hengelo meldingen dat er meerdere autokraken hadden plaatsgevonden. Bij een autobedrijf aan de Beitelstraat waren in de nacht van 13 op 14 oktober van 9 auto's, die bestemd waren voor de verkoop, de ruiten vernield. De dader(s) forceerden de omheining van het terrein en maakten voornamelijk navigatieapparatuur buit.

Diezelfde dag kwam ook de melding van autokraken op een bedrijfsterrein aan de Woolderesweg in Hengelo. Deze zijn op maandagmorgen 15 oktober omstreeks 07.30 uur ontdekt en moeten in het weekend van 12 tot 15 oktober hebben plaatsgevonden. Van twee bedrijfsauto's werden de ruiten vernield. Uit de auto's werd voornamelijk audioapparatuur buitgemaakt. (07-133989/07-133975

Losser

In de nacht van 14 op 15 oktober hebben er in Losser meerdere autokraken plaatsgevonden. Bij de politie zijn tot nu toe zeven aangiftes binnengekomen van autokraken aan de Narcisstraat (2x), Lepelaarstraat, Kremersweg en Irisstraat. De dader(s) vernielden van de auto's de ruiten en maakten voornamelijk audio- en navigatieapparatuur buit. (07-134324/07-134302/07-134149/07-134026/07-133997)

De politie heeft een onderzoek gestart naar de autokraken.

Tips/Getuigenoproep

De politie raadt benadeelden, die nog geen aangifte hebben gedaan, dit te doen op het politiebureau in Losser of Hengelo of via www.politie.nl Tevens waarschuwt de politie auto-eigenaren audio- en navigatieapparatuur niet in de auto achter te laten. Informatie van mensen welke kan leiden tot de aanhouding van mogelijke dader(s) kunnen gemeld worden bij de Afdeling Losser of Hengelo van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Personeel houdt winkeldieven aan

Enschede

Twee winkeldieven zijn maandag 15 oktober aangehouden door oplettend personeel en konden worden overgedragen aan de politie.

Een 21-jarige medewerker van een supermarkt aan de Van Loenshof heeft maandag 15 oktober een winkeldief aangehouden en overgedragen aan de politie.

Omstreeks 10.45 uur ziet een medewerker van de supermarkt dat een man drank in zijn jaszakken stopt en vervolgens de kassa passeert zonder de goederen af te rekenen. Hierop houdt hij de man aan en draagt hem over aan de inmiddels gealarmeerde politie. De verdachte blijkt een 45-jarige Enschedeër te zijn. Omdat hij een veelpleger is wordt hij in verzekering gesteld. (07-134102)

Een oplettende 23-jarige medewerker van een bouwmarkt aan de Slijpsteen, hoort dat het detectiepoortje afgaat als een 26-jarige vrouw uit Enschede deze met haar kinderwagen passeert.

Bij controle van haar kinderwagen blijkt dat zij diverse bouwmaterialen heeft geprobeerd mee te nemen zonder deze te betalen. De vrouw wordt om 11.00 uur overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau, waar zij in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek, in verzekering is gesteld. (07-134078)

tel: 053-4555588


---- --