Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, dinsdag 16 oktober 2007

Bezoek Haagse hotels sterk toegenomen

Het aantal hotelovernachtingen in Den Haag is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Dit na magere jaren in de periode 2002-2004 door onder andere de economische recessie. De bezettingsgraad in de Haagse hotels is op orde maar de gemiddelde kamerprijs is wel aan de hoge kant. Dat blijkt uit het 'Derde Voortgangsbericht Hotels' dat het college van burgemeester en wethouders vandaag presenteerde.

Volgens wethouder Frits Huffnagel laten de resultaten zien dat het hotelbeleid zijn vruchten afwerpt en de beoogde uitbreiding van 600 naar
1.100 kamers gerealiseerd is: 'Marktpartijen zijn steeds meer geïnteresseerd in Den Haag als vestigingsplaats voor hotels. Vanuit de markt komen met regelmaat nieuwe aanvragen voor hotels binnen. Dat betekent meer banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt'.

Den Haag heeft onlangs haar eerste Chinese hotel gekregen, namelijk het hotel Wahdo aan de Wagenstraat in het Haagse Chinatown. Het driesterrenhotel beschikt over 20 kamers, enkele vergaderruimtes, een luxe restaurant en een Chinese daktuin. Huffnagel: 'Het is een mooie toeristische trekpleister waar we als Den Haag trots op mogen zijn'.

Hotel des Indes is na een grootschalige renovatie in 2005 heropend en ook een groot aantal andere hotels heeft geïnvesteerd in de kwaliteit. In het centrum van Den Haag is het hotelaanbod uitgebreid met een driesterren-IBIS-hotel en een viersterren-NH-hotel in het Beatrixkwartier.
In 2008 wordt in de Zeestraat het Hilton hotel opgeleverd. Verder zal voor landgoed Ockenburgh een vijfsterrenhotel met congresvoorzieningen ontwikkeld worden. Er zijn diverse initiatieven voor meer kleinschalige hotels, waarbij het gaat om onder andere budgetaccommodatie. Ook in plannen voor onder andere Scheveningen-Haven en het Wijnhavenkwartier zijn mogelijkheden opgenomen voor het toevoegen van nieuwe hotels.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie,