Politie Gelderland-Zuid

Bezoek en beoordeel een politiebureau

Politie Gelderland-Zuid zet deuren open in internationale Politiebureau Bezoekersweek

Tiel/Nijmegen, 16-10-2007 o Van 22 t/m 28 oktober is de jaarlijkse internationale Politiebureau Bezoekersweek. Dit unieke initiatief geeft burgers in tenminste 30 landen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan hun lokale politiebureau om de dienstverlening van de politie te beoordelen. Op 23 en 26 oktober is er een rondleiding op het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat in Nijmegen. In Tiel kunnen burgers op 24 oktober terecht.

Dit jaar wordt de Politiebureau Bezoekersweek van 22 t/m 28 oktober georganiseerd. Wereldwijd kunnen burgers dan een bezoek te brengen aan hun lokale politiebureau om de dienstverlening van de politie te beoordelen. Daarbij is er speciale aandacht voor gelijke behandeling van bezoekers zonder discriminatie op grond van ras, geslacht, nationaliteit, leeftijd, handicap en seksuele geaardheid. De Politie Gelderland-Zuid doet ook mee met het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat 1 in Nijmegen en het politiebureau aan de Prinsen Beatrixlaan in Tiel.

Datum rondleidingen

In Nijmegen vinden de bezoeken plaats op dinsdag 23 oktober van 10.00 tot 11.30 en op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 11.30 op het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat 1.

In Tiel wordt een rondleiding georganiseerd op woensdag 24 oktober van 11.30 tot 13.00 uur op het politiebureau aan de Prinses Beatrixlaan 23.

Aanmelden

Wilt u eens een kijkje nemen in de keuken van de politie en daar vervolgens uw mening over geven? Grijp dan uw kans tijdens de internationale Politiebureau Bezoekersweek. Initiatiefnemer is Altus Global Alliance (www.altus.org) , een organisatie die probeert politie en burger dichter bij elkaar te brengen.

Als u interesse heeft, kunt u zich aanmelden bij Ralph Sluijs, coördinator van het Anti Discriminatie Bureau Nijmegen e.o., via infor@adbnijmegen.nl of 024-3240400

Voor algemene vragen over de Politiebureau Bezoekersweek of over Altus kunt u een e-mail sturen naar info@altus.org