Dienstenbond CNV

Nieuws

16 oktober 2007

Voorstellenbrief CNV Dienstenbond voor CAO Wonen klaar

Door: Jeroen Warnaar

CNV Dienstenbond heeft de voorstellen klaar voor de komende onderhandelingen over een nieuwe CAO Wonen. De uitkomsten van de deze zomer gehouden enquête hebben daar een belangrijke rol bij gespeeld. Deze zijn besproken met de kaderleden en op grond daarvan treft u bijgaand de voorstellenbrief. Als u daar nog wijzigingen in wilt aanbrengen heeft u daartoe tot 22 oktober de gelegenheid.

Na moeizame onderhandelingen hebben we in de zomer van 2006 een akkoord gesloten over de CAO Wonen 2006 en 2007. Over de uitkomsten van dit akkoord was niet iedereen tevreden, maar toch zijn de leden destijds in meerderheid akkoord gegaan met het resultaat. Deze CAO loopt binnenkort alweer af en we moeten dus gaan praten over een nieuwe CAO.

CNV Dienstenbond is voor de zomer al begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe CAO-onderhandelingen. In juni is de kadergroep bij elkaar geweest om te praten over de voorbereidingen. Vervolgens heeft CNV Dienstenbond deze zomer een enquête gehouden onder leden en niet-leden uit de wonenbranche en een internetsite gelanceerd ( www.cnvdienstenbond.nl/wonen ) waarop alle ontwikkelingen rond de onderhandelingen kunnen worden gevolgd. In september is de kadergroep opnieuw bij elkaar geweest om de uitkomsten van de enquête met elkaar te bespreken. Op grond van de enquête, het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en ervaringen van de afgelopen jaren is een voorstellenbrief geformuleerd. Deze ligt nu voor u. Indien u nog wijzigingen wilt aanbrengen in de voorstellen of er voorstellen aan toe wil voegen vernemen wij dat graag voor 22 oktober 2007 van u.

Hoe verder?
De voorstellenbrief wordt gestuurd aan de werkgevers in de Wonenbranche (CBW). Wij verwachten binnenkort ook een voorstellenbrief van de werkgevers. Naar aanleiding van die voorstellenbrieven gaan wij onderhandelen over een nieuwe CAO. Dit zal gaan gebeuren op:
* Dinsdag 30 oktober;

* Maandag 19 november;

* Donderdag 6 december.

Het is de bedoeling dat een paar kaderleden van CNV Dienstenbond in een zijkamer aanwezig zullen zijn bij de onderhandelingen om de bestuurder te ondersteunen. Doel van CNV Dienstenbond zal zijn om rond
1 januari 2008 een nieuwe CAO te hebben, maar dit hangt natuurlijk ook af van de opstelling van de andere betrokken partijen en wat werkgevers te bieden hebben. Wij zullen u hierover regelmatig informeren.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met Jeroen Warnaar (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ).